28. maijā plkst. 19 Lagzdienes pilskalnā sāksies Ventas svētki. Vispirms paredzēta sadziedāšanās ar Kasparu Petmani, pēc tam – zaļumballe ar Ilmāru un Gunti no Stendes.

Šis ir sākums jaunai tradīcijai, norāda Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše. Kovida laikā, meklējot jaunas darba formas, kultūras darbinieces secināja, ka varētu rīkot Ventas svētkus, tā izceļot vienu no novada bagātībām – upi, kas vijas cauri pieciem pagastiem.

Šoreiz pasākumu rīko zlēcenieki, bet pēc tam vārds tiks dots Vārvei, Tārgalei, Zirām un Piltenei. Katra Ventas krastā esošā pagasta kultūras darbiniece izdomās svētku saturisko piepildījumu.

28. maijā visi aicināti izbaudīt Lagzdienes pilskalna burvību. Dažos avotos tas dēvēts arī par Lagzdīnes un Lagzdienas pilskalnu, kas atrodas Ventas labajā krastā, upes līkumā, starp Vāverciemu un Lagzdienu, Piltenes–Zlēku autoceļa kreisajā pusē. Lagzdīnes pilskalnu pirmo reizi zinātniskajā literatūrā 1868. gadā minējis mācītājs un novadpētnieks Ernsts Augusts fon Raizons. Tagad tā ir iecienīta tūristu apstāšanās vieta.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pornieks 24.05.2022, 09:19:01

    Vienu pieminekli negribat?
    Pie tēla dzimtajām mājām?

  • 0
    Eseseses 24.05.2022, 14:55:42

    Komentārs nevietā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: