Rīt savu sezonas ceturto maču aizvadīs JFK Ventspils futbolisti, otro reizi spēlējot savā laukumā, turklāt šogad pirmo reizi līdzjutēji tiek aicināti uz galveno futbola arēnu - ventspilnieki uzņems komandu FK Aliance.

Pēdējais Latvijas futbola čempionāta mačs Olimpiskā centra Ventspils stadiona centrālajā laukumā risinājās pērn 30. maijā, tā ka pagājis gandrīz apaļš gads. Toreiz Igora Kičigina trenētā komanda, spēlējot faktiski ar dublieru sastāvu, prata spēlēt neizšķirti 0:0 ar leģionāriem piepakoto Jūrmalas Spartaku, un arī rīt laukumā dosies šī paša trenera vadītā komanda. Tikai citādākā sastāvā un citā līgā, bet ar kaut ko jāsāk ir.

Debijas ievads 2. līgā ventspilniekiem padevies visai sekmīgs – trīs mačos nav ielaisti vārti un piedzīvoti zaudējumi. Ar septiņiem punktiem Ventspils ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no perfekti sākušās Karostas (9 punkti), bet mūsējo rītdienas pretinieki FK Aliance uzvarējuši vienā no trim spēlēm. Deviņi gūtie vārti ir šobrīd labākais rādītājs Rietumu grupā, bet deviņas reizes bumba arī nonākusi rīdzinieku vārtos. Aliance vispirms ar 5:3 pieveica Babītes SK, bet tad ar 3:4 zaudēja Mārupei un ar 1:2 arī Beitar. Kā redzams, komandai patīk uzbrukt un tā māk gūt vārtus, bet problēmas mēdz sagādāt darbošanās pie saviem vārtiem, ko ātrajiem ventspilniekiem noteikti jācenšas izmantot. Ar četriem vārtu guvumiem komandas un arī Rietumu grupas labākais snaiperis ir savulaik par ļoti perspektīvo uzskatītais Mārtiņš Milašēvičs. 2012. gadā, spēlējot Metta/LU rindās, viņš Virslīgā guva desmit vārtus, bet kopumā ar precīziem sitieniem šajā turnīrā izcēlies 17 reizes. 2016. gada februārī Milašēvičs paziņoja par profesionāla futbolista karjeras beigšanu, bet no iemīļotās sporta spēles atvadījies nav un liek kārtīgi pastrādāt 2. līgas klubu aizsardzībai. Pie vārtu guvumiem tikuši vēl pieci citi spēlētāji, tā ka draudus var sagaidīt ne tikai no Milašēviča. Interesanti, ka 2. līgas turnīram pieteikti vairāki ārzemnieki, taču pie spēlēšanas viņi vēl nav tikuši.

Ventspils turnīru sāka ar uzvaru Mārupē 2:0, kam sekoja bezvārtu neizšķirts savā laukumā ar Beitar un minimāla uzvara 1:0, viesojoties pie FK Liepāja 2. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlies komandas kapteinis Vladimirs Mukins, bet vēl viens precīzs sitiens Klāva Viļumova rēķinā. Visās trīs spēlēs vārtus sargāja Edvīns Kušnirenko, kurš līdz ar to sakrājis jau 270 sausās minūtes un ir vienīgais visā 2. līgā (16 komandu vārtsargu konkurencē!), kurš joprojām ir uz nulles.

Sezona rit arī citām futbola akadēmijas komandām. Vecākās grupas futbolisti startē U18 čempionāta Elites grupā. Sezona tika uzsākta, ar 3:0 apspēlējot Babītes SK/Nikars futbolistus, bet tad sekoja trīs zaudējumi pēc kārtas. Sezonā gaidāmas vēl 14 spēles, tā ka būs iespējas savu situāciju uzlabot. U13 vecuma grupā Rietumu zonas Elites grupā mūsu jaunie futbolisti aizvadījuši piecas spēles, visās uzvarējuši un ieņem pirmo vietu. Par gadu vecāku komandu konkurencē Meistarības grupā piecos mačos izcīnītās četras uzvaras un vienu reizi spēlēts neizšķirti, kas ļauj ieņemt otro vietu. FA Ventspils U15 komanda arī spēlē Meistarības grupā, kur septiņu komandu konkurencē šobrīd ieņem trešo vietu.

2. līgas Rietumu grupas tabula

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 27.05.2022, 23:00:16

    Pilsētas mērogā: futbols atgriežas mājās (football's coming home).

  • -1
    Renars Z 28.05.2022, 15:31:56

    Ventspils futbolam ir jāatgriežas Virslīgā. Par skaistām uzvarām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: