Eiropas čempionātā svarcelšanā, kas risinās Albānijas galvaspilsētā Tirāna, svara kategorijā līdz 73 kg sesto vietu izcīnīja ventspilnieks Ritvars Suharevs, kuram labāku sniegumu nodemonstrēt patraucēja veselības problēmas.

Suharevs šajā sezonā startē svara kategorijā līdz 73 kg, jo ierastais svars – līdz 81 kg – svītrots no olimpiskās programmas, bet sportista karjeras mērķos joprojām ir dalība un medaļas olimpiskajās spēlēs.

Raušanā Ritvars sāka ar 145 kg pacelšanu, bet nesekmīgi bija piegājieni ar 150 un 151 kilogramu, kas galu galā šajā disciplīnā ļāva ieņemt tikai ceturto vietu. Interesanti, ka mazo zeltu raušanas disciplīnā ar paceltiem 150 kg nopelnīja mājinieks Albānijas atlēts Erkands Kerimajs, kurš startēja B, tātad vājākajā grupā. Tāds pats svars pakļāvās arī gruzīnam Kahi Asanidzem, bet par kilogramu mazāk pacēla jaunais turku talants Muhameds Ozbeks, kurš šajā svara kategorijā uzvarēja pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Arī grūšanā Suharevam veiksmīgs bija tikai pirmais mēģinājums, kad visai droši izdevās pacelt 172 kg, bet nākamajos divos bija acīmredzams, ka joprojām viss kārtībā nav ar rudenī izoperēto plecu. Gan ar 180kg, gan 181 kg (šāds svars tika pacelts nesen notikušajā Vācijas Bundeslīgas finālā) smago svara stieni sportists visai viegli piecēlās kājās, taču pacelt virs galvas šādu smagumu nesanāca.

Līdz ar to ar summā paceltajiem 317 kg ventspilnieks ierindojās sestajā vietā. Par čempionu kļuva Ozbeks (149+190), otro vietu izcīnīja Asanidze (150+176), bet trešo – polis Pjotrs Kudlašiks (143+181).

Suhareva sasniegtie rezultāti ir jauni Latvijas rekordi svara kategorijā līdz 73kg.

Eiropas čempionātā Tirānā no mūsu sportistiem vēl sartēs arī:

  • Daniela Ivanova 2. jūnijā plkst. 21 (pēc Latvijas laika) svara kategorijā līdz 76kg. Tiešraidi būs iespējams redzēt TV3 Sport2;
  • Armands Mežinskis 3. jūnijā plkst. 21 (pēc Latvijas laika) svara kategorijā līdz 96kg. Tiešraidi būs iespējams redzēt TV3 Sport2;
  • Artūrs Plēsnieks 4. jūnijā plkst. 15 (pēc Latvijas laika) svara kategorijā līdz 102kg. Tiešraidi būs iespējams redzēt TV3 Sport2.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: