Svētdien, 10. aprīlī, Bērnu pilsētiņā plkst. 11 un bērnu parkā ''Fantāzija'' plkst. 14 pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz ikgadējo Putnu būrīšu izgatavošanas talku, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Putnu būrīšu izgatavošanas talka ir viena no mazāko ventspilnieku iemīļotākajām talkām, kur kopā ar vecākiem vai aizbildņiem var radoši izpausties un kopīgi radīt jaunas mājas mazajiem putnu draugiem. Arī šajā nedēļas nogalē jau 12 gadu pēc kārtas Komunālā pārvalde un Kultūras centrs aicina ikvienu doties uz Bērnu pilsētiņu un bērnu parku ''Fantāzija'', lai zīlītēm, zvirbuļiem un strazdiem radītu jaunas mājvietas mūsu pilsētā. Talkas ietvaros uz vietas būs pieejams viss nepieciešamais - kokmateriāli, būrīšu izgatavošanas pamācības, zāģi, āmuri, naglas, zīmuļi, mērlentes un citi darba instrumenti, bet pēc iespējas var ņemt līdzi arī savus āmurīšus, lai darbi raitāk ietu uz priekšu, jo uz vietas pieejamie darba instrumenti būs ierobežotā daudzumā.

Bērnu mūzikas autors, ģitārists, vokālais improvizators Ēriks Balodis apmeklētājus vedīs ceļojumā uz tuvākām un tālākām pasaules vietām, iepazīstinot ar dažādu zemju raksturīgākajiem deju soļiem un ritmiem.

Pasākuma izskaņā norisināsies Olimpiskā centra ''Ventspils'' un Tūrisma informācijas centra sagatavoto balvu izloze.

Šajā talkā ir padomāts par ikvienu dalībnieku, arī tādiem, kuri nekad iepriekš nav gatavojuši būrīšus. Sadarbībā ar AS ''Latvijas valsts meži'' putnu būrīši būs iepriekš sazāģēti noteiktās formās, tādēļ tos atliek vien salikt kopā un sanaglot – ērti un vienkārši. Turklāt radošajā talkā piedalīsies putnu būrīšu izgatavošanas meistari, kuri pamācīs un parādīs, kā tos pareizi būvēt, un palīdzēs ar vērtīgu padomu.

Ventspils zaļajā pilsētvidē bieži vien pietrūkst dabisko ligzdošanas vietu, kā koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis būs ļoti vērtīgs ieguvums kā putniem, tā arī dabai!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    .Nahs Nahs 09.04.2022, 08:21:19

    Vislielāko būri tam deputātam,kurš nesen izlaists no cita būra!

  • 0
    Pornieks 10.04.2022, 18:49:04

    Es arī savu paguvu pielikt. Svaigu un smaržīgu.

  • 0
    Pornieks 10.04.2022, 19:16:40

    https://www.youtube.com/watch?v=r2TsFpsYL9M

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: