Ventspils poliklīnikā kopš februāra pieejams jauns pakalpojums – psihologa bezmaksas konsultācijas un psihodiagnostika. Konsultācijas poliklīnikā sniedz klīniskā un veselības psiholoģe Iluta Neimane, un tās pieejamas tikai ar poliklīnikas psihiatres Ksenijas Serebrjakovas nosūtījumu. Pakalpojums pieejams gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Sākotnēji pacientam jādodas uz konsultāciju pie poliklīnikas psihiatres Ksenijas Serebrjakovas. Ārste izvērtē pacientu un nepieciešamības gadījumā sagatavo nosūtījumu, kā arī izveido pierakstu uz konsultāciju pie psihologa. «Dažādu psihisko traucējumu gadījumos ir nepieciešams saņemt arī psiholoģisko atbalstu, īpaši gadījumos, kad cilvēkam tādas iespējas nav – nav radinieku vai draugu, kuri šādu atbalstu varētu sniegt,» norāda psihiatre Serebrjakova, piebilstot, ka pēc psihologa ieskata tiks izvērtēts apmeklējumu biežums. Pacienti šo pakalpojumu labprāt izmanto, pašlaik pieraksts uz konsultāciju pie psiholoģes pieejams aptuveni maija vidū. Svarīgi piebilst, ka bezmaksas psiholoģiskās palīdzības mērķauditorija ir ļoti plaša – tie ir gan bērni, gan pusaudži, gan pieaugušie.

Bezmaksas konsultācijas laikā psiholoģe veic arī psihodiagnostiku, kas ir metožu kopums cilvēka individuālo psihisko īpašību noteikšanai. Psiholoģe Neimane veic gan personības, gan kognitīvo procesu izpēti. Pieejama arī psiholoģiskā izpēte un atzinuma sagatavošana Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijai (VDEĀK). Veicot šo izpēti psihologa privātpraksē, tam nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi. Iespējams saņemt arī vairākas bezmaksas konsultācijas, to nepieciešamību izvērtē psiholoģe. Konsultācijas iespējams nodrošināt arī attālināti.

Psiholoģe Neimane stāsta, ka, konsultējot pacientus poliklīnikā, šo divu mēnešu laikā visbiežāk nācies saskarties ar cilvēkiem, kuriem, cita starpā arī Covid-19 pandēmijas dēļ, radusies trauksme vai arī ir depresijas simptomi. Psiholoģe uzsver, ka sabiedrība kļūst arvien izglītotāka un atvērtāka saņemt profesionālu atbalstu mentālās veselības jomā, tostarp cilvēki izmanto gan psihoterapiju, gan psihodiagnostiku, gan pāru terapiju. «Svarīgākais ir atnākt,» uzsver psiholoģe, piebilstot, ka ir jūtams pieprasījums. Ja pacienti iepriekš ir bijuši par maksu, tad viņi tagad izmanto šo iespēju, lai varētu par valsts naudu saņemt konsultācijas,

Neimanei ir 18 gadu pieredze psihologa darbā, specializējusies klīniskajā un veselības, konsultatīvajā, kā arī izglītības un skolu psiholoģijā. Kopš 2007. gada psiholoģe strādā savā privātpraksē, pašlaik darbojas arī Ventspils Centra sākumskolā. Psihiatre Serebrjakova Ventspils poliklīnikā darbu sāka pagājušā gada septembrī. 2017. gadā ieguvusi psihiatra sertifikātu, pērn – arī bērnu un pusaudžu psihiatra sertifikātu. Iepriekš pieredzi guvusi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un klīnikā Dzintari Jūrmalā. Ārste ir arī Latvijas Psihiatru asociācijas biedre. Psihiatre iedrošina nebaidīties no psihiatra apmeklējuma, ja radusies tāda nepieciešamība. Katram pacientam ir svarīgi apzināties, ka psihiatrs var rast problēmas risinājumu. Konsultācijas anonimitāte pie psihiatra ir garantēta. Abas speciālistes – gan Neimane, gan Serebrjakova – paralēli darbojas arī Pusaudžu resursu centra Ventspils filiālē.

Lai pierakstītos uz konsultāciju pie psihiatres Serebrjakovas, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu un e-pastu: registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Foto: Psiholoģe Iluta Neimane (no kreisās) un psihiatre Ksenija Serebrjakova konsultē Ventspils poliklīnikā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Eeeeeeeeee 08.04.2022, 13:04:30

    Vot! Būs man jāaiziet pie Ksenija Serebrjakova uz konsultāciju, ja!

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 08.04.2022, 13:12:04

    Eeeeeeeeee kung.
    Kadreiz bij tā,ja kād Cilvek runaj galig aplam,tad teic-tam jaiet pie Os.Bij tāds Dakters.Dikt mīlej Naud..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: