Par vasaras sezonu un festivāliem varam būt droši - tur nebūs nekādu ierobežojumu, atklāja kultūras ministrs Nauris Puntulis. Viņš skaidroja, ka patlaban aktuāls jautājums vēl ir par starpposmu no 1. marta līdz 1. aprīlim, taču esot skaidrs, ka arī šajā periodā skaitliskie ierobežojumi tiks atcelti.

Puntulis akcentēja, ka tieši skaitliskie ierobežojumi ir viens no galvenajiem traucējošajiem elementiem kultūras nozarē, kas ietekmē pasākumu organizatorus, māksliniekus un arī skatītājus.

"Par vasaras sezonu un festivāliem varam būt pilnīgi droši - tur nebūs nekādu ierobežojumu, visi pamatierobežojumi tiks atcelti jau no 1. aprīļa," solīja ministrs.

Politiķis akcentēja, ka salīdzināt dažādās valstīs noteiktos ierobežojumus, balstoties tikai epidemioloģiskajā situācijā, neesot īsti korekti, jo jāņem vērā arī katras valsts veselības sistēmas kapacitāte.

"Veselības ministrijas piedāvājums ietver gan dažas pazīmes, kas tiek īstenotas  Lietuvā un Igaunijā, taču "copy- paste" noteikti nevar darīt, un katrai valstij jāizvēlas un jāizstrādā sava politika," vērtēja ministrs.

Puntulis uzskata, ka ļoti būtiski ir ātri nodrošināt iespēju mākslinieciskajiem kolektīviem atsākt pilnvērtīgu mēģinājumu procesu, lai kvalitatīvi sagatavotos 2023. gadā gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: