Lielisks janvāris padevies VK Ventspils volejbolistiem, kuriem Latvijas čempionātā izdevies uzvarēt trijos no četriem mačiem, turklāt punkti atņemti arī līdz šim šķietami neievainojamajiem līderiem.

Gada pirmajā mačā ventspilnieki, kuri pirms tam desmit spēlēs bija tikuši pie 12 punktiem no maksimāli iespējamajiem 30, viesojās pie krietni labāk sezonu uzsākušajiem VK Ozolnieki spēlētājiem. Un krietni vien mājiniekus sabiedēja, pirmajos divos setos uzvarot 25:21 un 25:20. Diemžēl spert pēdējo soli un pārvest no Ozolniekiem uzvaru tā arī neizdevās. Nākamajos divos setos mājinieki neļāva gūt pat 20 punktus, un arī izšķirošajā piektajā pēdējais vārds piederēja viņiem – uzvara setā 18:16 un 3:2 visā mačā. Ventspils pirmā apļa mačā savā laukumā uzvarēja tikai vienā setā, bet no izbraukuma spēles jau atgriezās ar punktu, kas neapšaubāmi liecināja, ka komanda ir gatava rādīt labāku sniegumu, nekā tas bijis sezonas ievadā. 17 punktus šajā mačā guva Matīss Kaņeps, par vienu mazāk Rolanda Ozola rēķinā, 12 pievienoja Andis Bogdānovs, bet desmit – Edgars Rutkis.

Aizdomas, ka ventspilnieki tiešām beidzot sāk ieskrieties, apstiprinājās jau nākamajā mačā, kurā viesos bija jātiekas ar čempionāta līderiem Augšdaugavas volejbolistiem. Decembrī savā laukumā spēle it kā jau nebija bezcerīga, tomēr paņemt izdevās tikai vienu setu, kurā uzvarai gan bija nepieciešams gūt 28 punktus. Nākamajos divos visai droši uzvarēja daugavpilieši, tā tiekot pie panākuma 3:1. Daugavpilī spēles scenārijs veidojās stipri līdzīgi, ar tādu vien atšķirību, ka pirmo setu uzvarēja Ventspils (25:22). Nākamie divi tika zaudēti, gūstot 21 un 15 punktus, taču ceturtajā atkal labāki bija ventspilnieki (25:19). Sešus punktus viesi guva ar netveramām servēm, vēl astoņus sarūpēja sāncenšu kļūdas, kas labi parāda, kāds bija noskaņojums abās komandās – kamēr mājinieki bija nosprieduši, ka te viss jau izdarīts, ventspilnieki vēl gribēja pacīnīties, un darīja to veiksmīgi. Piektajā setā Ventspils neļāva sāncenšiem attapties un svinēja ātru uzvaru 15:10, tā tiekot arī pie panākuma visā mačā – 3:2! Rezultatīvākais arī šoreiz bija Kaņeps, kurš guva 22 punktus (4 netveramas serves), 12 punkti Oskaram Pugam, bet 11 guva Rutkis. Jāpiebilst, ka Andis Bertāns izcēlās ar astoņiem punktiem, no kuriem piecus guva ar servi (tāpat kā Kaņepam trīs no tām 4. setā).

Vēl divas uzvaras tika izcīnītas savā laukumā, turklāt abās tika paņemti visi trīs punkti (trīs un četru setu uzvaras dod 3 punktus, piecu setu uzvara ir 2 punktus vērta, tāds pats zaudējums – 1 punktu). Vispirms ventspilnieki pārliecinoši revanšējās NSS Kuldīga par zaudējumu viesos sezonas ievadā, visu nokārtojot nepilnas stundas laikā – 25:10, 25:14, 25:19. Pa 11 punktiem guva Kaņeps un Rutkis. Mēneša pēdējā mačā bija jāuzņem vēl pērn starp Baltijas spēcīgākajām komandām spēlējušie limbažnieki, pret kuriem arī prasījās revanšs, jo savā laukumā viņi bija pārāki ar 3:2. OC Limbaži/MSĢ volejbolisti aizvadījuši par diviem mačiem vairāk un bija izcīnījuši arī par astoņiem punktiem vairāk, kas nav divās spēlēs sadeldējams deficīts. Tā ka par mača favorītiem bija jāuzskata viesi, pret ko ventspilniekiem gan bija lieli iebildumi. Līdzīgā cīņā tika uzvarēti pirmie divi seti (25:22, 25:23), un šādā pašā manierē arī sekoja zaudējums trešajā (23:25). Scenārija ziņā nekas daudz nemainījās arī ceturtajā, viss tāpat izšķīrās tikai pēdējās izspēlēs, kurām vairāk jaudas bija atlicis mājiniekiem (viesi 15 punktus uzdāvināja ar pašu kļūdām) – 27:25 un 3:1! Šoreiz Kaņepa rēķinā 20 punkti, bet Puga guva 16.

Rīt Ventspils viesosies pie RTU volejbolistiem, kuri līdz šim tāpat tikuši pie 21 punkta, tiesa, aizvadot par vienu maču vairāk, un dala ar ventspilniekiem piekto vietu. Savā laukumā sezonas pirmajā mačā Ventspils svinēja uzvaru 3:2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: