Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā patlaban ir aizpildīta mazāk nekā puse no Covid-19 pacientiem paredzētajām gultām, taču daudziem joprojām tiek atklāts šīs slimības delta variants, kas nozīmē, ka simptomi ir smagāki, pastāstīja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Pēc viņa teiktā, kopumā situācija Ziemeļkurzemes slimnīcā ir labāka nekā Rīgas slimnīcās un kapacitāte ir pietiekama. "Situācija nav dramatiska," raksturoja iestādes vadītājs.

Ziemeļkurzemes slimnīcas darbu būtiski neietekmē arī tas, ka daži desmiti darbinieku ir darbnespējīgi pozitīva Covid-19 testa vai kontaktpersonas statusa dēļ, vai arī tāpēc, ka viņiem jāpaliek mājās kopā ar karantīnā esošiem maziem bērniem.

Lācis stāstīja, ka Ziemeļkurzemē, īpaši Ventspilī, omikrons tiek atklāts vien aptuveni 40% jauno Covid-19 pacientu, bet pārējie joprojām slimo ar delta paveidu, kuram raksturīga smagāka saslimšanas gaita.

Kopumā gan Covid-19 pacientu skaitam slimnīcā ir tendence pieaugt, tāpēc Lācis ir nobažījies par publiski izteiktajiem plāniem drīzumā mīkstināt epidemioloģiskos ierobežojumus. Viņaprāt, ir laikus jādomā, kā dzīvot pēc tam, kad saslimstība mazināsies, tomēr ierobežojumu mīkstināšanai vismaz šomēnes vēl nav īstais laiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: