Svētdien plkst. 15 Pārventas bibliotēkā koncertēs klavieru duets Antra un Normunds Vīksnes.

Antra un Normunds Vīksnes kopā sāka muzicēt jau studiju laikā profesoru Guntas Sproģes un Māra Švinkas vadībā. Abi ieguvuši Mākslas maģistra grādu klavieru dueta specialitātē. Savu meistarību pilnveidojuši meistarkursos "Academia Baltica" (profesors Hosē Ribera, Dānija), kā arī meistarklasēs pie profesoriem Lisas Pohjolas (Somija) un Helmuta Olafa (Vācija).

Klavieru dueta repertuārā iekļautie sacerējumi ir stilistiski un žanriski daudzveidīgi. Koncertos skanējuši A.Solēra, V.A.Mocarta, F.Šūberta, J.Brāmsa, K.Debisī, F.Pulenka, O.Mesiāna, T.Ķeniņa un daudzu citu komponistu darbi. Duets veicis latviešu skaņražu R.Kalsona, J.Karlsons, S.Mences, A.Vecumnieka, I.Zemzara, D.Aperānes, I.Mežaraupa u.c. pirmatskaņojumus (lielākā daļa no tiem ir veltījumi Antrai un Normundam Vīksnēm).

 

Vīksnes koncertējuši ASV, Anglijā, Francijā, Polijā, Kanādā, Krievijā, Lietuvā, Somijā, Spānijā, Zviedrijā. Koncertzālēs Glenn Gould Studio (CBC centrā), Merkin koncertzālē Ņujorkā, Helsinku Operā un Mūzikas akadēmijā, Viļņas rātsnamā un Mūzikas akadēmijā, Klaipēdas universitātē, Štutgartes mākslu augstskolā, Odesas filharmonijā, F.Šopēna muzejā Varšavā, koncertzālē Nybrokajen 11 Stokholmā, Odesas filhamonijā u.c.

Klavieru duets ar panākumiem piedalījies starptautiskos kamermūzikas festivālosProbalticaMariu Klavirai, klavieru duetu festivālos Siauliai ’95, ’97, ’99, Pianisma zvaigžņu festivālā Liepājā, Starptautiskajā Baha festivālā u.c. Par latviešu komponistu jaunrades veicināšanu un aktīvu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs Antrai un Normundam Vīksnēm 2001. gadā piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā Lielā mūzikas balva.

Svētdienas koncertā Pārventas bibliotēkā izskanēs A.Vecumnieka, A.Dvoržāka un Fr.Šūberta skaņdarbi. Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: