Alfons Jencis ir pirmais, kurš sagaida Prāmju termināļa pasažierus. Termināļa dežurants atbild par vispārējo kārtību, ugunsdrošību, atslēdz un aizslēdz galeriju, kas savieno pasažieru termināli ar piestātni.

Alfons Jencis Prāmju terminālī dežurē jau trīs gadus – kopš tā atvēršanas. Ventspils brīvostas pārvaldē viņu raksturo kā uzticamu darbinieku. Alfons stāsta, ka vasarā satiek daudz tūristu, kas ceļošanai izmanto jūras ceļu. Nereti viņš ir pirmais, kas uzklausa viedokli par mūsu pilsētu. Atsauksmes ir pozitīvas un sajūsmas pilnas. «Daudzi brauc speciāli, lai apskatītos, piemēram, mūsu govis. Kāds ārzemju tūrists sacīja, ka visvairāk viņu aizkustinājusi govs apgaismes stabā. Turklāt Prāmju terminālis kļuvis par iecienītu fotografēšanās vietu jaunlaulātajiem,» stāsta Alfons. Simboliski, ka Prāmju termināli, kur tagad strādā Alfons, būvējusi kompānija BMGS, kurā viņš kādreiz strādājis par autovadītāju.

Alfona Jenča mīļākās lietas

Aizraušanās: jaunībā – makšķerēšana, ceļošana, plostošana pa Latvijas upēm un dziedāšana korī Kaiva; šobrīd – senioru balles, puķkopība

Deja – valsis

Dziesmas – tautasdziesmas ar asumiņu

Filma – Jautrie zēni

Ziedi – gladiolas

Ēdiens – skābeņu zupa un viss, ko sieva pagatavo

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: