Pēc diskotēkas Jaunrades namā pilsētas slimnīcā ievietots kāds 14 gadus vecs pusaudzis, kurš pamatīgi saindējies ar alkoholu.

Kā liecina internetā atrodamā informācija, modes teātra pasākums-diskotēka Karnevāla laiks Ventspils Jaunrades namā sākās piektdien sešos vakarā. Taču nepagāja pat pusotra stunda, kad plkst. 19.20 no pasākuma uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu ar neatliekamo medicīnisko palīdzību aizvests 1996. gadā dzimis zēns ar alkohola intoksikāciju. Slimnīcā noskaidrojām, ka zēns pēc terapijas saņemšanas jau palaists mājās.

 

Valsts policijas Ventspils iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Ojārs Blokmanis informē, ka zēns bija lietojis degvīnu, kā rezultātā pamatīgi piedzēries un smagi saindējies. Pagaidām Blokmanis nevarēja pateikt, cik promiļu konstatēts puiša asinīs, jo šobrīd vēl notiek materiālu pārbaude.

 

Ventspils pašvaldības policijas iknedēļas statistikas dati liecina, ka katru nedēļu valsts policijas nepilngadīgo lietu inspektoru rokās tiek nodoti divi trīs nepilngadīgie alkohola reibumā. Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs stāsta, ka ne visi dzērušie pusaudži tiek nogādāti valsts policijā.

 

Tas notiek tikai tad, ja viņu nevar atstāt uz ielas vai nevar nogādāt mājās, jo viņš nav vietējais, vai ja izdarīts kāds pārkāpums un tamlīdzīgos gadījumos. Dzērušā pusaudža vecākiem šādos gadījumos draud administratīvais protokols ar naudas sodu par bērna audzināšanas pienākumu nepildīšanu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: