Telpās jātaisa kosmētiskais remonts, bet naudas nav, caurules plīsuma sekas komentē Rīgas Tehniskās universitātes Ventspils filiāles direktore Vineta Gobiņa.

Trešdienas rītā notikušo pamanījusi apkopēja, jo izplūstošā siltā ūdens radītie tvaiki vēlušies ārā pa logu. Kā skaidro Ventspils siltuma tehniskais direktors Eduards Bonfelds, bija plīsis guļvads. Iemesls – bijusi noslēgta siltuma padeve, ūdens cirkulācija nav notikusi un caurule aizsalusi; iestājoties siltākam laikam, tā plīsusi. Šis ir vienīgais starpgadījums šoziem, stāsta Gobiņa, lai gan siltuma padeve regulēta arī otrā mācību iestādei piederošajā ēkā.

Rezultātā ar ūdeni un tvaikiem bojātas divas lekciju telpas sētas pusē. Vakar ūdens bija savākts, aizkari izmazgāti, par notikušo liecināja vien notecējušie griesti, sienas un grīda telpu vienā pusē. Jātaisa remonts, bet līdzekļu nav, atzīst direktore, jo valsts finansējums, kā zināms, arvien sarūk. Tā pietiek tikai filiāles direktores, apkopējas un sētnieces vienā personā, kā arī pedagogu darba samaksai. Mācību iestāde meklē veidus, kā pašai nopelnīt – apmāca bezdarbniekus, organizē tālākizglītības kursus. «Ja samazinās valsts dotācijas izglītībai vēl par 20%, tad nezinu, kas būs,» noplāta rokas

Gobiņa.

Mācību procesu avārija netraucē, apgalvo amatpersona, jo ir brīvas telpas otrā korpusā, kas pa ziemu praktiski nav izmantotas, taupot uz siltumenerģijas rēķina.   Audzēkņi zināja teikt, ka salietas arī mācību grāmatas – diez vai tās izdevies saglābt. RTU Ventspils filiāles direktore teic – sabojātās telpas pēc izžūšanas jāremontē, to veikšot pašu spēkiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: