Ventspils zivju konservu kombināta (VZKK) jaunās vadības izstrādātā biznesa stratēģija paredz 2011.gadā būtiski paplašināt produkcijas realizācijas tirgu.

Plānots paplašināt tirgu Krievijā, Ukrainā, Čehijā, Moldovā, Kazahstānā, apgūt arī jaunus tirgus Rietumeiropā, Baltkrievijā, Kanādā, ASV un nostiprināt sadarbību ar Latvijas tirdzniecības ķēdēm. 

Veiksmīgi turpinot saimniecisko darbību, 2011. gadā VZKK apgrozījums varētu pieaugt par 20% (salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu). „Mūsu apgrozījumam šogad jāsasniedz 6 miljonus latu. VZKK ir viens no vadošajiem zivju konservu ražotājiem Latvijā un, ievērojot ražotās produkcijas specifiku, arī pasaulē – mums jāatgūstas ar jaunu spēku,” saka uzņēmuma pārvaldnieks Ainars Zīle.

Nozīmīgs ir arī uzņēmuma devums Ventspils ekonomiskās un sociālās sfēras attīstībai - pateicoties VZKK saglabātajām darba vietām, ar iztikas līdzekļiem ir nodrošinātas gandrīz 400 ģimenes. 

Jau iepriekš ziņots, ka 15. februārī Ventspils tiesa par uzņēmuma administratoru apstiprināja amatā Raivi Stumbergu, kas par kombināta pārvaldnieku iecēla Ainaru Zīli. Jaunais VZKK pārvaldnieks, kam ir ilggadēja pieredze ražošanas uzņēmu vadībā un attīstībā, optimistiski raugās uz kombināta biznesa potenciālu un tā eksporta spējām.

A. Zīle uzskata, ka uzņēmums nākotnē ir spējīgs ne tikai paplašināt realizācijas tirgu, bet arī atvērt pārstāvniecības Krievijā, Moldovā un Kazahstānā. Šī gada janvārī kombināts saražoja 1,8 miljonus produkcijas vienību, februārī – 1,3 miljonus produkcijas vienību. Lai sasniegtu plānoto – saražotu 3 miljonus kārbu mēnesī , uzņēmums optimizēs un efektivizēs ražošanas jaudu strādājot divās maiņās.

„Neraugoties uz maksātnespējas procesu, uzņēmums ir spējis saglabāt ražošanu un izstrādāt jaunu attīstības stratēģiju. Grūtības, protams, sagādā fakts, ka joprojām nav saņemta dokumentācija no iepriekšējās uzņēmuma vadības un darbs bija jāsāk ar tukšu kasi. Tāpēc nācās piesaistīt investoru, lai ražošanas process tiktu turpināts un darbiniekiem varētu izmaksāt pienācīgas algas,” saka VZKK pārvaldnieks A. Zīle.

Viņš arī novērtē AS Swedbank pretimnākošo attieksmi, kas ļāvusi uzņēmumam koncentrēt spēkus ražošanas attīstībai. „Swedbank ir bijusi uzticama sadarbības partnere visu laiku un pat ņemot vērā pārmaiņas, tā savu nostāju nav mainījusi. Šajā grūtajā periodā banka palīdzēja saglabāt uzņēmuma stabilitāti un sniedza savu atbalstu,” uzsver A.Zīle.

Kombināta populārākā prece ir šprotes eļļā, kas tiek ražotas pēc Kurzemes zvejniekciemu vēsturiskās receptes, kopumā VZKK sortimentā ir aptuveni 50 produktu veidi.

VZKK ir noslēgti līgumi ar 3 lielākajiem Ventspils zvejniecības uzņēmumiem. Dienā no vietējiem zvejniekiem tiek pieņemts un pārstrādāts līdz pat 30 tonnām svaigu brētliņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: