Dieva vēsti daudzās draudzēs labāk izprast palīdz Bībeles studiju grupas, kas parasti notiek kādās mājās. Tāda ir arī baptistu draudzei  Gāliņciemā.

Organizējot Svēto Rakstu lasīšanas grupas, parasti ievēro teritoriālo principu, proti, to veidojot raugās, lai cilvēki ērti varētu nokļūt mājās, kur lasa Bībeli. Šis apsvērums īpaši svarīgs gados vecākiem cilvēkiem, kam grūti vieniem tālu pārvietoties, bet arī citiem ir ērtāk vakaros aizstaigāt līdz blakus kvartālam.Tāpēc, piemēram, Ventspils luterāņu draudzes Bībeles pulciņi notiek Pārventā, Ostgalā, Vidumgrāvja rajonā, arī Gāliņciemā.

Gāliņciemā dzīvo arī baptistu draudzes māsa Alda, viņas namā Bībeles studiju grupas nodarbības notiek gadu. Pirms tam kristiete tās apmeklējusi kādā dzīvoklī pilsētas centrā, bet, kad mācītājs Pēteris Tervits rosināja vadīt studijas dažādās pilsētas malās, atsaucās arī Alda.

Pirmā nodarbība viņas namā notika pagājušā gada 19. februārī. Sākotnēji  visi tikās otrdienās, tagad – pirmdienās. Pastāvīgi studijas apmeklē astoņas kristietes, dažkārt viņam pievienojas vēl kāds, kas vēlas iedziļināties Svēto Rakstu būtībā. Tāpat kā citi Bībeles pulciņu vadītāji, arī Alda vispirms piedalījās draudzes namā rīkotās nodarbības, kuru laikā saņēma ne tikai garīgu stiprināju, bet arī praktiskus metodiskus padomus, kā pareizāk organizēt darbu: «Mums pastāstīja, kā rīkoties, ja kāds kļūst pārlieku pļāpīgs vai noskaņoties ilgi strīdēties.»

Satiekoties Bībeles studiju grupas dalībnieki vispirms lūdz Dievu, ielej tasītēs tēju un saņem kopētus materiālus par konkrēto tēmu. Todien, kad viesojāmies Aldas mājās, tika lasīta pirmās Mozus grāmata, un sanākušie mēģināja izprast, kā veidojās Ābrāma un Sāras attiecības un kā Kunga eņģelis solīja svētīt viņus ar pēcnācējiem.

Rakstu vietas labāk izprast palīdz paralēlās vietas, tādēļ arī namamāte atvēra Bībeli angļu valodā un nolasīja   vairākus citātus: «Redz, te var saprast, ka Ābrāms un Sāra uzticējās Dievam pat tad, kad tas šķita neiespējami. Kā mums šodien ir ar ticības spēku? Vai reizēm nav tā, ka brīžos, kad ir grūti, trūkst tieši gribēšanas ticēt?»

Svētajos Rakstos ir daudz gudrību, bet, lai tās izprastu, vajadzīgs gan laiks, gan pacietība, reizēm – arī kristīga brāļa vai māsas padoms. Bībeles studiju grupā to var saņemt. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ grupā iesaistījusies Zigrīda: «Esmu atnākusi gan zināšanu dēļ, gan tādēļ, ka gribas sabiedrību ne viens svētdienās, kad apmeklēju baznīcu, bet arī darbdienu vakaros. Te mēs cits citu labi saprotam, varam kopā lūgties. Kopš apmeklēju šo pulciņu, arī mājā biežāk lasu Bībeli. Īpaši piedomāju par Ījābu un to, kā viņš uzticējās Dievam, jo tas liek padomā, kā tad ar mani pašu.»

Marita šurp atnākusi, meitas Zanes aicināta: «Uz baznīcu pa reizei gāju arī ātrāk, bet nokristījos pirms gada. Tad arī radās lielākā interese par Bībeli, tādēļ nāku šeit, kur kopā ar pieredzējušākām māsām varu pārrunāt Dievvārdu.»

Joannai nekur tālu nav jāiet, jo viņa ir Aldas meita: «Es laikam apmeklētu Bībeles studiju grupu arī tad, ja tas nenotiku manās mājās, jo, piemēram, Vecajā Derībā ir daudz man neskaidru lietu, bet kopā ar citiem izdodas saprast  vairāk un pamatīgāk.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: