Siguldā notikušajā Pasaules kausa izcīņā kamaniņu sportā, kas bija arī sezonas noslēguma posms, Mārtiņš Rubenis izcīnīja trešo vietu, kas Latvijas sportistiem bija arī vienīgā godalgotā vieta mājas trasē.

Rubenis piekāpās tikai itāļu vecmeistaram Armīnam Cīgeleram un krievu sportistam Albertam Demčenko. Mārtiņš pirmajā braucienā sasniedza jaunu trases rekordu, uzrādīdams absolūti labāko laiku – 48,681 sekunde. Mūsu kamaniņu braucējs noturējās līderpozīcijās līdz pat brīdim, kad trasē devās jau minētie Demčenko un Cīgelers, kuriem bija pa spēkam uzlabot Mārtiņa rezultātu.

Otrajā braucienā līderu trijniekā nekādas izmaiņas nenotika, visi sportisti arī finišēja tādā pašā kārtībā. Rubenim tādējādi izdevās lielisks sezonas noslēgums – izcīnīta bronzas godalga savu līdzjutēju priekšā. Rubenis no Cīgelera divu braucienu summā atpalika par 0,467 sekundēm, bet no otrās vietas ieguvēja Demčenko – par 0,176.

«Esmu gandarīts! Nav daudz ko piebilst, sarežģīti apstākļi bija visiem, bet es izmantoju savas mājas trases priekšrocības un abus braucienus veicu bez lielām kļūdām. Sīkas neprecizitātes bija abos braucienos, tāpēc nevar pateikt, vai labāks bija pirmais vai otrais brauciens. Galvenais, ka nebija lielu kļūdu, kas varētu maksāt laiku. Augstāku vietu izcīnīt nevarēju, varēju noslīdēt tikai zemāk,» pēc sacensībām atklāja Mārtiņš. «Lielais aukstums trasi padarīja ļoti ātru un cietu, pat nelielas kļūdiņas šādos laika apstākļos var izsēdināt no kamanām,» piebilda sportists.

Zināms, ka Rubenim nav tas labākais starta uzrāviens, tāpēc uz jautājumu, kāds būtu rezultāts, ja startā izdotos ātrāk iegrūst kamanas, viņš atbildēja: «Ja būtu, tad būtu. Ja paskatāmies vērīgāk, tad šajos braucienos es uzrādīju labākos starta laikus, kādi Siguldā man šoziem ir bijuši,» atklāja bronzas medaļas ieguvējs.

Foto:sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: