Pārventas bibliotēkā pulcējās Ziemeļkurzemes, Austrumkursas un Viduskursas labākie stāstnieki, lai programmas ''Pulkā eimu, pulkā teku'' ietvaros piedalītos konkursa ''Teci, teci, valodiņa'' pusfinālā. Katrs stāstnieks klātesošajiem stāstīja pasakas, anekdotes un stāstus no savas vai tuvāko draugu un radu dzīves.

''Pulkā eimu, pulkā teku'' ir tradicionālās kultūras un nemateriālā mantojuma apgūšanas un pārmantošanas programma. Šobrīd tā ietver piecus folkloras konkursus, tajā skaitā arī stāstnieku konkursu ''Teci, teci, valodiņa'', kurā piedalās bērni un jaunieši līdz 21 gada vecumam. Konkursa mērķis ir atjaunot, uzturēt un attīstīt stāstīšanas tradīciju Latvijā.

Pusfinālā, kas notika Pārventas bibliotēkā, klausītāju priekšā stājās un savas runas prasmes demonstrēja 28 dalībnieki.

Šī gada Ventspils un novada finālisti:

Liene Trama (Centra sākumskolas 3. a klase), Gustavs Liepājnieks (Centra sākumskolas 3. a klase), Olivers Matvejevs (Centra sākumskolas 4. a klase), Haralds Ekmanis (Tārgales pamatskolas 4. klase), Dita Siliņa (Zūru pamatskolas 6. klase), Lāsma Petrina (Ances pamatskolas 6. klase) un Vika Keita Bespaļčika (6. vidusskolas 11. klase, folkloras kopa ''Rotaļnieks'').

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: