BK Ventspils basketbolisti šovakar savā laukumā aizvadīs priekšpēdējo FIBA Eiropas kausa pamatturnīra spēli, uzņemot apakšgrupas un visa turnīra vājāko komandu Apoel no Kipras.

Abu komandu panākumi līdz šim bijuši diametrāli pretēji – ventspilnieki visās četrās spēlēs uzvarējuši, bet Nikosijas basketbolistu rēķinā ir tik par zaudējumu; Ventspils iepriekšējā kārtā nodrošināja vietu Eiropas kausa otrajā posmā, bet Apoel no šīm cerībām atvadījās; Ventspilij ir otrā labākā gūto un zaudēto punktu attiecība turnīra (par vienu vairāk ir Pinar Karsiyaka – 66 pret 65), bet Kipras klubs šajā rādītājā ir pārliecinoši sliktākais.

Aizvadītās nedēļas nogalē ventspilniekiem pārtrūka desmit uzvarēto spēļu sērija, turklāt tas notika pagalam nepatīkamā veidā – savā laukumā tika atzīts VEF pārākums 72:79. Protams, šādas traumas vislabāk ārstē uzvaras, bet Apoel šajā ziņā ir ļoti parocīgs pretinieks. Pirmajā mačā Nikosijā gandrīz tukšā zālē Ventspils svinēja uzvaru 92:69, turklāt komandas kapteinis Mārcis Vītols iemeta visus septiņus tālmetienus un izpelnījās kārtas vērtīgākā spēlētāja atzinību. Tiesa, kopš šī mača basketbolists traumas dēļ laukumā vairs nav devies. Skaidrs, ka uzvaru neviens rokā tāpat neieliks un tā būs vien jāpaņem pašiem, bet tikai tāds panākums tiešām arī var sniegt gandarījumu.

Bez gandarījuma uzvara dos arī drošu pirmo vietu C apakšgrupā. Pirmajā posmā atlikušas vēl divas kārtas, bet ventspilnieku tuvākajiem sekotājiem Sigal un Medi ir pa divām uzvarām, turklāt šīs komandas šonedēļ tiekas savā starpā. Tā kā vairāk par četriem panākumiem tās savākt nevar, bet to var paveikt tikai viena no šīm komandām. Tieši tāpēc ceturtā uzvaras Ventspilij jau garantēja vietu nākamajā kārtā (tajā tiek katras grupas pirmās divas komandas), bet piektā uzvara nodrošinās arī pirmo vietu. Tas, kurā vietā komanda finišēs savā apakšgrupā, ietekmēs otrā posma apakšgrupas sastāvu.

Mačā ar Apoel varētu arī notikt kāda debija, jo jau pagājušajā nedēļā Ventspils ziņoja par 24 gadus vecā aizsarga Kristapa Gludīšan pievienošanos. Pret VEF viņš laukumā tā arī netika, bet jācer, ka spēle ar Apoel būs pietiekoši veiksmīga visai komandai un uzspēlēt sanāks arī Gludītim.

Nedēļas nogalē ventspilnieki Raplā aizvadīs kārtējo Latvijas-Igaunijas līgas maču, bet 27. novembrī Ventspils viesosies Prištinā, kur izspēlēs FIBA Eiropas kausa pirmā posma pēdējo maču. Šī mača likme kļūs zināma, kad būs aizvadīti priekšpēdējās kārtas spēles.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    .Barons.. 20.11.2019, 13:51:43

    Le būt veikties.Manam neir žēl.
    Bet no Vefiņ nākošreiz akal būs dabut slīps.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: