Sestdien, 23. novembrī, plkst. 15 Kultūras centrā ar koncertu ''Caur sidraba birzi gāju'' Ventspils senioru sieviešu koris ''Ziemeļzvaigzne'' atzīmēs savas radošās darbības 30 gadu jubileju.

Šobrīd korī dzied 30 dalībnieces, kuras koncertā izdziedās sev tuvās dziesmas kopā ar draugiem - Talsu senioru kori ''Atbalss'' un Valmieras senioru vīru kori ''Baltie bērzi''.

Kolektīvs savu darbību uzsāka kā politiski represēto koris, bet laika gaitā, mainoties dziedātāju sastāvam, tas pārtapis par senioru sieviešu kori. Kopš 1995. gada to vada Angelika Dzintara.

Ikdienā koris savus klausītājus priecē ne tikai Ventspilī, bet arī aktīvi iesaistās valsts senioru koru kustībā, katru gadu piedaloties Latvijas senioru koru svētkos dažādās Latvijas pilsētas, kā arī ir pastāvīgs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieks.

Pēc pēdējo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku skašu rezultātiem ''Ziemeļzvaigzne'' Latvijas senioru sieviešu koru vidū ierindojas godpilnajā 4. vietā, bet visu 39 senioru koru vidū novērtēts kā Latvijas 7. labākais senioru koris.

Koncertā ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: