Pirmsskolas izglītības iestādes ''Pasaka'' pārstāvji piedalījās Erasmus+ projekta ''Nākotnes skolas partneri'' pedagoģisko darbinieku apmācību pasākumā ''Iekļaujoša skola - izaicinājums visiem'', kas norisinājās Bukarestē, Rumānijā.

Pirmsskolas izglītības iestādes ''Pasaka'' pārstāvji apmācību ietvaros viesojās pirmsskolas izglītības iestādē ''Zilais zieds'', kas no 2012. gada piedalījusies daudzos starptautiskos projektos un ieguvusi titulu ''Eiropas skola''. Iestādē mācās 270 bērni, no tiem apmēram 20 ir bērni ar īpašām vajadzībām.

Pasākuma mērķis bija attīstīt skolotāju prasmes organizēt draudzīgu izglītības vidi, mācību procesā izmantojot interaktīvas metodes un mūsdienu tehnoloģijas, vides sakārtošanu, kā arī dažādus didaktiskos materiālus.

Piedaloties šādā pasākumā, ventspilnieki izzināja Rumānijas izglītības sistēmu, uzlaboja savas angļu valodas zināšanas, kā arī iepazina tehnoloģijas un interaktīvas rotaļlietas, kuras skolotāji izmanto Rumānijā.

Pēc dalības apmācību pasākumā, pirmsskolas izglītības iestādes ''Pasaka'' pārstāvji secināja, ka pirmsskolas izglītības iestādes vide ir faktors, kas palielina bērnu labklājību un netieši arī interesi par mācīšanos. Tas ir pamats pozitīvu attiecību veidošanai starp skolotājiem, audzēkņiem un vecākiem.

Iesaistoties projektos, iestādes pedagogi vēlas profesionāli attīstīties un atklāt jaunas metodes un paņēmienus darbam ar bērniem ar īpašam vajadzībām, kā arī bērniem no sociālā riska un mazaizsargātām ģimenēm. Iekļaujošās izglītības apvienošana ar mūsdienu tehnoloģijām un starpnozaru pieeju uzlabo izglītības procesu. Tas ir ceļš uz kvalitatīvu izglītību, kuras ietvaros katrs bērns ir unikāls, un katram skolotājam ir piemēroti mācību mērķi rezultātu sasniegšanai.

Apmācību pasākumā piedalījās pirmsskolas izglītības iestādes ''Pasaka'' vadītāja Marika Lemberga, projekta koordinatore, iestādes logopēde Linda Pūpola un skolotāja Nataļja Rubīna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: