Šā gada pirmā Piektdienas vakara pastaiga norisināsies 24. maijā. Pasākumā, kura tēma būs Pēdas pilsētā, aktivitātes tradicionāli notiks dažādās Ventspils vietās.

Pasākuma programma nesen tika apspriesta domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē. Kultūras centra stratēģisko kultūras projektu vadītāja Inita Pelse pastāstīja, ka pēda šajā gadījumā uztverama gan ekoloģiskā, gan simboliskā nozīmē. «Ekoloģiskā nozīmē – pēdas, ko mēs atstājam, uz šīs zemes dzīvojot, un kā mēs ievērojam to, lai zemeslode kļūtu labāka, skaistāka un mūsu vide apkārt – sakoptāka. Mūsu pilsēta jau tā ir skaista un sakopta, bet jebkura mūsu darbība globālā līmenī arī atstāj kādu nospiedumu. Savukārt simboliskā nozīmē – pēda kā mērvienība, tradīciju un vēstures pēdas, dejas un dzejas pēda. Jebkurā no simboliskajām nozīmēm paskatīsimies uz pēdu un izbaudīsim, kādas pēdas atstāj dejošana, dziedāšana, jebkura satikšanās un saruna,» sacīja Pelse.

Ieskaitot sadarbības partneru organizētās aktivitātes, 24. maija vakarā pasākumi būs 12 dažādās pilsētas vietās. Lielākie pasākumi norisināsies Vecpilsētas tirgus laukumā, Rātslaukumā, Dzirnavu laukumā, laukumā iepretim kinoteātrim Rio un Ventspils autoostā. Pasākumi plānoti no plkst. 18 līdz plkst. 2.

Rātslaukumā paredzēts pasākums Dzīvojam zaļi!. Tur būs pieejams street food jeb ielu kafejnīcas un vienlaikus norisināsies diskusija par zaļo dzīvesveidu, kurā piedalīsies blogere un zero waste jeb bezatkritumu dzīvesveida entuziaste Laura Arnicāne un Bea Džonsones grāmatas Māja bez atkritumiem tulkotāja latviešu valodā Baiba Petrenko. Būs arī Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu akustiskais koncerts un papīra dekoru darbnīcas bērniem.

Dažādas ar tradīcijām saistītas aktivitātes plānotas Amatu mājā, Zvanu ielā un Vecpilsētas tirgus laukumā. Piemēram, Skārņu ielā, kas atrodas Amatu mājas sētas pusē, paredzēta iepirkumu maisiņu apdruka un tirdzniecība, bet Amatu mājas pagalmā – baskāju taka.

Vecpilsētas tirgus laukumā savukārt cita starpā varēs apskatīt Ventspils fotokluba Moments veidoto sajūtu projekciju Iemīlies Ventspilī!, kā arī vērot dančus Rīgas un Ventspils dejotāju izpildījumā. Vēlāk tirgus laukumā paredzēta balle kopā ar grupu Nakts nektārs, savukārt radio NABA dīdžejs Dambis atskaņos pagājušā gadsimta 50., 60. un 70. gadu latviešu estrādes mūziku.

Laukumā iepretim kinoteātrim Rio varēs baudīt melnbalto kino – dokumentālās filmas par Ventspils vēsturi un šeit tapušās mākslas filmas, tostarp Četri balti krekli un Vārnu ielas republika. Kino Rio pārstāvji savukārt iepazīstinās ar kinomuzeja projektu.

Savukārt pie autoostas ikviens, kurš prot spēlēt klavieres, varēs to darīt un iepriecināt citus. Plānots, ka autoostas telpās esošās, mākslinieces Santas Dalbes apgleznotās klavieres atradīsies ārpus telpām un iekļausies Piektdienas vakara pastaigas norisēs. Autoostā būs arī citas aktivitātes, tostarp bērni varēs ar krītiņiem zīmēt uz asfalta.

Saules kvartālā savukārt norisināsies reģiona amatnieku tirdziņš un kultūras programma.

Dzirnavu laukums pastaigā būs galvenā bērnu un jauniešu aktivitāšu vieta. Tur darbosies grafiti mākslinieki Dainis Rudens un Ēriks Caune un ikviens varēs piedalīties pilsētas atkritumu konteineru apgleznošanā. Vēlāk tie tiks lietoti dažādos pilsētas pasākumos. Laukumā būs arī lielās pagalma spēles, galda spēles, kendamas sacensības un citas aktivitātes bez interneta. Pašiem mazākajiem būs atsevišķs rotaļu laukums.

Lielajā laukumā savukārt būs aktivitātes muzikālās noskaņās, kas turpināsies līdz plkst. 2. Iesākumā paredzēta Ventspils vokāli instrumentālo ansambļu skate, bet pēcāk Latvijas Radio 2 pārstāvis Aivis veidos vides orķestri, kurā par instrumentiem tiks izmantoti visdažādākie priekšmeti, tostarp pudeles, spaiņi un metāla atkritumu konteineri. Vakara turpinājumā būs balle, kurā par atmosfēru gādās Ventspils senioru bigbends un dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis ar grupu.

Piektdienas vakara pastaigas aktivitātes plānotas arī Jauniešu mājā, Zaļajā namiņā, Jaunpilsētas laukumā un citviet.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    Margrieta123 13.05.2019, 17:07:48

    Laukumā iepretim kinoteātrim Rio-kas,tā kāda likteņa ironija?Akurāt tai mājā,kuras vairs nav,tika uzņemtas tās "Vārnu ielas republikas" epizodes!

  • -10
    Rasma 13.05.2019, 18:59:13

    Divas lielākās ekoloģiskās katastrofas, ko neviens Ventspilī netaisās novērst ir: * Rapša smirdoņa * Ogļu putekļi. Galvenais ir " Pļaskas" un mākslīgais skaistums, mākslīgais prieks. Uz visu viena atbilde. Pie mums viss ir kārtībā! Attīstamies.

  • -4
    reku 13.05.2019, 19:18:03

    Par ogļu putekļiem taisnība.
    Bet rapsim nav ne vainas,tur viss dabīgs.

  • -1
    Krišs Daugulis 26.05.2019, 11:05:18

    to reku, ogls jau ar' i dabīgs...

  • -2
    Jānis ... 13.05.2019, 22:29:57

    "Četri balti krekli "-"bet dziesma jau nav par krekliem, bet ir par sirdsapziņām".... Mūsu "svētais" četrinieks Brīvostas pārvaldē....

  • -4
    nomaļnieks 14.05.2019, 10:29:22

    Dzīvojam ostas pilsētā un ar to arī jāsadzīvo. Var jau to visu apturēt un ņaudēt, ka dzīvojam laukos pie upes. Izveidojiet banku citadeli un tad varēs baudīt smirdoņu no banku uzraugiem.

  • -2
    sranskis 24.05.2019, 09:59:04

    Autors aizmirsis Kapteiņa Enriko pulksteni! Ar skatu uz pieminekli, kura vairs nav!

  • -2
    Prof.Preobraženskis F. 24.05.2019, 16:04:48

    Par ekoloģiju-tas tak ir "lauciņš" galvenajam infrastruktūras neveiksminiekam Vītoliņam,kā teiktu Jansona kungs...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: