Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā sākusies ražošanas ēkas Nr. 7 būvniecība, un līdz ar to šobrīd būvdarbi vienlaikus notiek trim lieliem objektiem – divām jaunām ražošanas ēkām un jauniem automašīnu stāvlaukumiem.

Ražošanas ēka Nr.7 ir viena no trim jaunajām rūpnīcām, kas pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma tiks uzbūvētas Ventspilī tuvāko divu gadu laikā. Ēkas kopējā platība – 4500 kvadrātmetru, un jau šobrīd noslēgts nomas līgums ar SIA “Quality Jobs”, kas šeit plāno attīstīt elektronikas produktu ražošanu. Būvniecības līgums noslēgts par 4,9 miljoniem eiro ar SIA “Aimasa”.

Turpat blakus turpinās arī ražošanas ēkas Nr. 6 būvniecība. Darbi, lai uzceltu 6300 kvadrātmetru lielo rūpnīcu, sākās aprīļa sākumā, un jau notiek ēkas pamatu izbūve, kā arī gatavota pamatne zem grīdām. Abas ražošanas ēkas plānots pabeigt līdz 2021. gadam.

Tāpat straujiem tempiem turpinās arī divu jauno auto stāvlaukumu būvniecība – izbūvēti gandrīz visi inženiertīkli un tiek gatavota pamatne uz kuras tiks ieklāts bruģakmens segums. Atgādināsim, ka rūpēs par vidi, zem stāvlaukumiem būvē arī lietusūdens attīrīšanas iekārtas ar smilšu un naftas produktu atdalītāju. Stāvlaukumi būs paredzēti 133 automašīnām.

Līdz 2021. gadam ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā plānots uzbūvēt trīs jaunas ražošanas ēkas – divas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un vienu Ventspils lidostas rūpnieciskajā zonā Ganību ielā 103.

Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma kopš 2002. gada uzbūvētas 9 ražošanas ēkas, darbam Ventspils brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu. Apstrādes rūpniecības izaugsmes rādītāji Ventspilī šobrīd ir augstākie Latvijā, ļaujot Ventspilij ieņemt stabilu vietu reģiona rūpniecisko centru vidū.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    TK 15.05.2019, 13:19:46

    "Quality Jobs" jau tas pats HansaMatrix vien ir, tik zem cita nosaukuma. Tā kā būs kārtējais 400 Eur algu uzņēmums :)

  • 0
    Maksis 15.05.2019, 14:59:50

    Jaunas ēkas tas ir forši. Vai zināms, cik jauni darbinieki tur būs vajadzīgi un kādās specialitātēs?

  • -1
    Ventspils brīvostas pārvalde 15.05.2019, 22:49:45

    Jaunu darbavietu izveidošana šajās ēkās ir arī viens no Eiropas Savienības līdzfinansējuma ēku būvniecībai piešķiršanas nosacījumiem. Šie noteikumi paredz, ka katrā jaunajā ēkā jāizveido vismaz 29 jaunas darbavietas. Bet tieši, cik to būs, pateikti šobrīd ir grūti, jo
    darbinieku skaits mainās atkarībā no nomnieka – privātā uzņēmuma biznesa attīstības vajadzībām. Pēc uzņēmumu sniegtās informācijas, uzsākot darbu jaunajās rūpnīcās, darbinieku skaits varētu palielināties par aptuveni jau minētajiem 130. Kā jau stāstījām, par VATP6 ēkas nomu noslēgts līgums ar uzņēmumu “Immer Digital”, kas nozīmē, ka varētu būt vajadzīgi darbinieki pie poligrāfijas iekārtām, bet par VATP7 – ar “Quality Jobs”, kas sadarbībā ar “Hansamatrix” attīsta elektronikas produktu ražošanu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: