Pirmdien, 20. maijā, plkst. 12 Bērnu bibliotēkā viesosies igauņu rakstniece Ketlīna Kaldmā un bērnu grāmatu izdevniecības “Liels un mazs” pārstāvji.

Igauņu rakstnieces Ketlinas Kaldmā grāmata jaunākā skolas vecuma bērniem “Būt sliktai meitenei ir dievīgi” Maimas Grīnbergas tulkojumā nāca klajā šī gada martā. Tā ir rakstnieces trešā prozas grāmata bērniem, Igaunijā izdota 2016. gadā. “Būt sliktai meitenei ir dievīgi” Latvijā izdota bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”.

Stāsta notikumi risinās pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Grāmatas galvenā varone Lī ir 11 gadus veca apsviedīga meitene, kura kopā ar jaunāko māsu, mazo brāli, un draugiem – kaimiņu puikām Igaunijas lauku nostūrī piedzīvo dažādas dēkas. Taču pamazām varoņdarbi kļūst arvien pārgalvīgāki, un arī nepatikšanas ir klāt.

Rakstniece grāmatas tapšanā izmantojusi savus bērnības iespaidus, taču, pateicoties visu laiku bērniem kopīgajai kārei pēc piedzīvojumiem, mūsdienu bērnam nepavisam nav grūti iejusties attēlotajās situācijās, un gluži nemanot lasītājs iegūst arī priekšstatu par savu vecāku vai vecvecāku kādreiz pieredzēto.

Ketlinai Kaldmā ir izdoti arī pieci dzejoļu krājumi, stāstu krājums un romāns. Viņa studējusi angļu valodu un literatūru, atdzejo, raksta literatūras kritiku, ir strādājusi Igaunijas Bērnu literatūras centrā un jau kopš 2010. gada ir Igaunijas PEN centra prezidente.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: