Otrdien, 20. novembrī plkst. 17:30 Galvenajā bibliotēkā sarunu cikla “Mana Mūzikas bibliotēka” viesis būs producents, teātra nama “Jūras vārti” Jaunās zāles pasākumu un festivāla “Zemlika” Durbē rīkotājs Miks Magone.

Ventspilnieku uzmanību Miks piesaistīja ar teātra nama “Jūras vārti” Jaunās zāles darbības konceptu, kas sākotnēji daudzos radīja šaubas par tā izdzīvošanas iespējām Ventspilī. Viņš mēģina iet ceļu, kur koncertos uzstājas mazāk zināmi elektroniskās mūzikas mākslinieki no citām valstīm. Vārds, protams, tiek dots arī vietējiem māksliniekiem - Ventspils Big Band mūziķiem. Risks ir attaisnojies. Nu jau uz koncertiem Ventspilī brauc mūzikas cienītāji no visas Latvijas.

Atšķirīgu ceļu iet arī mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika", kas notiek Latvijas mazākajā pilsētā Durbē. Miks Magone ir viens no festivāla organizētājiem. Te skanējis eksperimentāls džezs, „indie” mūzika, elektrizēts roks un spēlējis avangardisks baroka lautas spēlmanis no Nīderlandes. Var teikt, ka Miks mums rāda, ka mūzikā robežu nav. Ir pasaules mūzika, un mēs Latvijā esam daļa no tās.

Par to, ko Miks liktu savā mūzikas izlases plauktā, otrdienas vakara sarunā iztaujās topošās Mūzikas bibliotēkas vadītāja Inga Aulmane. Tāpat tiks meklēta atbilde uz jautājumu, kādai ir jābūt mūsdienīgai mūzikas bibliotēkai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: