Usmas ezerā noteiktas zvejas limitu izmaiņas, kas nosaka ezerā samazināt zivju tīklu limitu, paredz valdības atbalstītie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos.

Noteikumu projekts paredz samazināt zivju tīklu limitu Usmas ezerā par 3000 metriem līdz 10 080 metriem, ņemot vērā pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "BIOR" atzinumā norādīto, ka ir jāņem vērā Ventspils novada pašvaldības vēlme mazināt pašpatēriņa zvejas iespējas Usmas ezerā, lai atbalstītu tā izmantošanu rekreācijas nolūkos.

Izmaiņas noteikumos sagatavotas pēc Ventspils novada pašvaldības ierosinājuma un zinātniskā institūta "BIOR" atzinuma par priekšlikumu zvejas limitu izmaiņām iekšējos ūdeņos. Paredzams, ka jaunos zvejas limitus piemēros no 2019. gada 1. janvāra.

Grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" tīmekļvietnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: