Šodien kārtējo Čempionu līgas maču savā laukumā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas uzņems labi zināmo Ludvigsburgas klubu MPH Riesen no Vācijas.

Komandas turnīra tabulā atrodas līdzās, bet nedaudz augstāk ir ventspilnieki – ar vienu uzvaru četrās spēlēs Ventspils ieņem septīto vietu, bet vācieši ar nullīti uzvaru ailītē astoņu vienību kompānijā ir pēdējie. Abas komandas vienā apakšgrupā spēlēja arī pērn, un tad krietni labāk klājās vāciešiem. Ventspilniekus viņi pieveica gan viesos (73:61), gan savā laukumā (84:68), bet apakšgrupā ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien tā brīža kausa turētājiem Iberostar Tenerife. Turnīra turpinājumā MPH Riesen aizspēlējās līdz Final 4 turnīram, kurā bronzas mačā ar 74:85 piekāpās spāņu Murcia.

Vasarā komanda gandrīz pilnībā nomainīja sastāvu un arī galvenā trenera Džona Patrika asistentu, kas gan pagaidām devis pavisam nepatīkamu efektu – komanda piedzīvojusi jau astoņus zaudējumus pēc kārtas (pa četriem Čempionu līgā un nacionālajā čempionātā). Sezona tika sākta ar diviem panākumiem Vācijas Bundeslīgā, bet tam sekoja iespaidīga neveiksmju sērija, kuru ventspilnieki, protams, cer paildzināt. Roberta Štelmahera padotajiem ļoti nepieciešama uzvara, jo sezonas sākums savainojumu dēļ izrādījies neplānoti smags, bet Čempionu līgā daudz laika situācijas uzlabošanai vairs nav. Protams, tas pats attiecas arī uz vāciešiem, tomēr Ventspils spēlēs savā laukumā, un tas par mača favorītiem liek uzskatīt tieši ventspilniekus.

Kā jau jebkurā Čempionu līgas spēlē, uzvaru tāpat vien ielikt krājkasē neviens, protams, neļaus, vēl jo vairāk tāpēc, ka sastāvs arī šajā sezonā ir gana pieredzējis. Produktīvāko sniegumu pagaidām demonstrē 23 gadus vecie amerikāņi Malkolms Hils un Kilans Martins, kuri vienīgie vidēji gūst virs desmit punktiem mačā – attiecīgi 12,5 un 14. Martinam arī 5,7 atlēkušās bumbas vidēji mačā, bet līdzīgs sniegums pie groziem ir arī pieredzējušajam kanādietim Ovenam Klasenam (5) un vēl vienam amerikānim – Trevoram Mbakvem (5,3). Savukārt par saspēli atbild vēl viens leģionārs – 168 cm garais Džordans Kraufords, kurš līdz šim vidēji mačā izdarījis 5,8 piespēles, kas ir 13. rādītājs turnīrā, savukārt ventspilnieks Ārons Džonsons ar 6,3 ieņem devīto.

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspils aizvadīja kārtējo Latvijas–Igaunijas čempionāta spēli, savā laukumā uzņemot LU basketbolistus un izcīnot uzvaru ar 78:60. 15 punktus uzvarētājiem guva Džonsons, bet Lauris Blaus un Entonijs Bīns sameta pa 11. Nākamā spēle šajā turnīrā ventspilniekiem 9. novembrī, kad viesos jātiekas ar Valkas/Valgas basketbolistiem.

A grupas tabula

V Komanda U Z +/-
1. Murcia 4 0 +42
2. Banvit 3 1 +54
3. Avellino 3 1 +26
4. Anwil 2 2 +15
5. Le Mans 2 2 -16
6. Nizhny Novgorod 1 3 -35
7. Ventspils 1 3 -36
8. Ludwigsburg 0 4 -50
Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    codah 06.11.2018, 13:04:10

    Go go!

  • 0
    keda 06.11.2018, 14:42:55

    Obligāti jāsadod!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: