Apvienojoties diviem Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogiem - pūšaminstrumentālistiem Rūdolfam Kulbergam (trombons) un Jānim Pusplatajam (eifonijs), ar koncertmeistares Ievas Dzērves (klavieres) pavadījumu tapis Laikmetīgās pūšaminstrumentu mūzikas koncerts.

Koncerta ideja ir popularizēt tieši šos divu metāla pūšaminstrumentus - trombonu un eifoniju un piesaistīt uzmanību šo instrumentu solo repertuāram. Koncerts notiks Pārventas bibliotēkā 14. maijā, plkst. 19.

Rūdolfs Kulbergs ir absolvējis Karalisko Mūzikas Akadēmiju Dānijā, papildinājis savas zināšanas Nīderlandes karaliskajā mūzikas konservatorijā, kā arī mācījies Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā. Patlaban strādā Latvijas Nacionālās Operas un baleta orķestrī un ir pasniedzējs Ventspils Mūzikas vidusskolā.

Jānis Pusplatais ieguvis maģistra grādu eifonija spēlē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, papildinājies Skotijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā. Kopš 2009. gada ir orķestra “Rīga” eifoniju grupas koncertmeistars, kā arī eifonija un tubas spēles pedagogs Ventspils Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā.

Abi atskaņotājmākslinieki ir piedalījušies dažādos starptautiskos mūzikas projektos un meklē jaunas idejas, kā atspoguļot trombona un eifonija solo repertuāru tieši Latvijas auditorijai. Paralēli abu instrumentālistu solo darbībai tiek likts uzsvars tieši uz šo pūšaminstrumentu popularizēšanu un jaunu audzēkņu piesaistīšanai interešu izglītības un profesionālās izglītības līmenī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: