Piedaloties Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā “Publisko ūdeņu pārvaldība”, Ventspils projekta ietvaros veiks dažādas aktivitātes, lai uzlabotu vides pieejamību jūras piekrastes esošajā infrastruktūrā. Šobrīd noslēdzies iepirkums par plānotā inventāra iegādi.

Pērn Latvijas vides aizsardzības fonds izsludināja projekta konkursu “Publisko ūdeņu pārvaldība”, kurā Ventspils pašvaldība, iesniedzot projektu ”Vides pieejamības uzlabošana Ventspils pilsētas pludmalē”, saņēma finansējumu ar mērķi mazināt antropogēnās slodzes ietekmi uz dabas un vides vērtībām, kā arī uzlabot jūras piekrastē esošo publisko infrastruktūru.

Realizējot iegūtā konkursa finansējumu ”Vides pieejamības uzlabošana Ventspils pilsētas pludmalē”, tiks uzlabota jūras piekrastē esošā publiskā infrastruktūra. Šobrīd noslēdzies iepirkums par plānotā inventāra iegādi. Pludmales teritorijā tiks veiktas šādas aktivitātes:

- no 3. ieejas pludmalē gar glābšanas dienestu tiks izveidota 150 m gara un 2,4 m plata koka laipa pāri kāpu zonai;

- tiks izgatavotas koka laipas piekļuvei ar riteņkrēsliem un bērnu ratiņiem līdz jūrai no 6. ieejas (samontējama koka platforma 30 m garumā, ko nepieciešamības gadījumā pludmales glābēji varēs uzstādīt laipas galā līdz jūras krastam), laipas malā tiks ierīkota pārģērbšanās kabīne, paredzot paplašinātu ieejas mezglu un koka grīdu iebraukšanai ar riteņkrēsliem, tāpat pie šīs laipas tiks ierīkota viena atklāta tipa āra duša ar 320 m ūdensvada izbūvi. Papildus tiks izvietotas četras taktilās kartes pludmales ieejas stendos;

- Pludmales zonā tiks izgatavoti trīs jauni informācijas stendi, nomainot vecos, uz kuriem attēlota informācija ar piktogrammām un norādēm par pludmales infrastruktūru;

- Pludmales apmeklētāju sportiskajām aktivitātēm pludmales teritorijā tiks uzstādīta ielu vingrošanas iekārta;

- Pludmales glābšanas dienesta darbības zonā peldvietā tiks uzstādīti divi piloni peldēšanas zonas robežu apzīmēšanai;

- Trūkstošo velosipēdu novietņu skaita palielināšanai pludmalē tiks izvietoti astoņi veloturētāju komplekti, katrā pa 5 turētājiem.

- Publiskās infrastruktūras uzlabošanas aktivitātes pludmalē tiks veiktas šā gada peldsezonas laikā.

Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir 55555,56 EUR , no kurām 70% apmērā ir Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) finansējums 38888,89 EUR un 30% apmērā Ventspils pašvaldības finansējums 16666,67 EUR .

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -4
    asd. 02.05.2018, 09:26:15

    Duša...pludmalē,,,ar ūdensvada pieslēgumu...
    Baltijas jūra nav Sarkanā vai Nāves jūra ar mežonīgi augstu sāls saturu ūdenī!

  • -6
    Baller 02.05.2018, 10:04:35

    Atkal rīdziniekiem kaut kas nepatīk...

  • -5
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 03.05.2018, 09:18:08

    Informējam, ka Ventspils pludmalē dušas tiek uzstādītas, lai apmeklētājiem būtu iespējams noskalot ne tikai jūras sāļo ūdeni, bet arī smiltis no ķermeņa.

  • -1
    reku 04.05.2018, 09:03:11

    Cik paaudzes izaugušas bez tādām pludmales dušām un te uzreiz ievajadzējās smiltis skalot nost...Kas par daudz,tas par skādi.

  • -6
    Latvija pāri visām! 04.05.2018, 18:17:22

    Tas ir labi. Arī pilsētnieki varēs ietaupīt, nodušojoties Jūrmalā - tā teikt - apvienot patīkamo ar lietderīgo.
    Īpaši, ja garantēti vienīgais siltais ūdens pludmalē būs dušā.)

  • -2
    Nif nifs 07.05.2018, 11:31:34

    Tām āra dušām tak nav silts ūdens, Kurzemniek. Bet nav ne vainas, esmu izmantojusi, ir okay.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: