Dzejnieka Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, 3. maijā, jau piekto gadu norisinājās fonda “Viegli” iedibinātā apbalvojuma “Laiks Ziedonim” laureātu cildināšanas ceremonija. Apbalvojumus 26 nominantu konkurencē saņēmuši pieci laureāti, tostarp ventspilnieces Ārija Klēvere un Aija Kaminska.

Abas ventspilnieces saņēma apbalvojumu par dzīvi literatūrā nominācijā “Bize”. Aija un Ārija ar aizraujošiem un izteiksmīgiem stāstiem ventiņu dialektā priecē klausītājus visapkārt Latvijai, vienlaikus iedvesmojot arī jaunos stāstniekus runāt dzimtās puses izloksnē. Dzīvespriecīgās stāstnieces arī cildināšanas ceremonijā neiztika bez jokiem un muzikāliem priekšnesumiem, sniedzot optimismu un pozitīvu skatu uz dzīvi ikvienam skatītājam.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” apbalvojumu „Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau piekto gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībās. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu savu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti. Līdz šim apbalvojumu saņēmuši 20 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem un diasporā dzīvojošie latvieši.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim – tuvu misiju: “Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir attīstīt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas iniciatīvas un veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu. 2015. gada rudenī fonds “Viegli” ar vislielāko atbildību par dzejnieka uzticēto uzdevumu dibina Imanta Ziedoņa muzeju, par tā misiju izvirzot veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli, balstoties Imanta Ziedoņa idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: