24. februārī ap plkst. 17.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka Kuldīgas ielā kāds vīrietis uz apsardzes firmas automašīnas izlējis šķidrumu, pēc kā aizdedzināja automašīnu un aizskrēja prom no notikuma vietas.

Vīrieša rīcības iemesls meklējams dienas vidū vienā no spēļu zālēm, brīdī, kad apsardzes firmas darbinieki devās skaidrot, kāpēc nospiesta trauksmes poga. Palīdzība bija nepieciešama spēļu zāles darbiniekiem, kas centās liegt apdullušam klientam izplosīties pēc sirds patikas.

Apsaredzes kompānijas “Koblenz” valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks norāda, ka apsargi neadekvāto vīrieti izraidījuši no zāles un izsaukuši Valsts policiju. Vīrietis arī likumsargu klātbūtnē turpināja izturēties agresīvi un draudēja atriebties, nodedzinot apsardzes mašīnu. Tomēr policija viņu neaizturēja.

Iespējams, gūstot nesodāmības sajūtu, palicis uz brīvām kājām, vīrietis nolēma pie saviem vārdiem turēties. Pusotru stundu vēlāk autoostā pie viena no iekāpšanas peroniem viņš mērķtiecīgi sarīkoja traci, lai uz notikuma vietu atkal ierastos apsardze un viņš spētu atriebties. Ierodoties apsargiem, neadekvātais vīrietis izskrēja pretī un uz viņu auto motora pārsega uzmeta pudeli ar degmaisījumu. Auto aizdegās, taču liesmas izdevās likvidēt ātri.

Brīdī, kad degmaisījums izšķīda pret apsardzes mašīnas logu, uz blakus perona atradās citi autoostas klienti, apsardzes spēkrats apdedzis virspusēji. Vainīgais uz vietas netika aizturēts, bet pēc videoierakstiem tika noteikta viņa identitāte un šī informācija nodota policijai. Apsardzes kompānijas valdes priekšsēdētājs norāda, ka šis ir īpaši bīstams noziegums, jo var apdraudēt arī apkārtējos.

Valsts policijas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uzsāka vainīgās personas meklēšanas pasākumus. Likumsargi aizdomās par automašīnas dedzināšanu, aizturēja vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Gārfilds 27.02.2024, 17:40:26

    "Vainīgais uz vietas netika aizturēts" tas nozīmē, ka apsardzes darbinieki paši ir nekompitenti un noskatījušies kā aizdedzina pašu mašīnu. To sauc par bezdarbību.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 27.02.2024, 18:27:51

    Automobilis droši vien apdrošināts.

  • -6
    Lielais Kretīns 27.02.2024, 20:35:26

    Jus lasīt nemakat? :D bet nu īlonm tas jau raksturigs

    Rakstits, ka uzmests molatova kokteilis, kā ari atri apdzēsta tā mašīna, kā domājāt, kas viņu dzēsa? Portams, ka tie paši apsardzes darbinieki. Nezinu kā Jums, bet aizturēt cilvēku un dzēst auto nav isti apvienojamas darbības

  • -3
    Gārfilds 27.02.2024, 18:30:44

    Tas jau nekas. Taču tas apliecina, ka šādi apsargi, kuriem ir vienaldzīga sava manta, būs arī vienaldzīgi pret klientiem objektos. Notiks zādzība, taču šitie "atvilksies", paskatīsies pāri žogam un aizbrauks.

  • -2
    Gārfilds 27.02.2024, 21:28:02

    Kretīn, tu tak esi lohs kvadrātā. Bet tas tā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: