Martā Ventspils bibliotēkas mācību centrā aizsāksies nodarbību cikls “Valodas pilnveides studija” mazākumtautību iedzīvotājiem latviešu valodas prasmju uzlabošanai, lai veicinātu latviešu valodas lietošanas un apguves iespējas, kas savukārt uzlabotu socializēšanās iespējas. 

Nodarbību ideja aizgūta no jau citviet aizsāktās ''valodu kafejnīcu'' prakses, kas Ventspilī veiksmīgi tiek īstenota Pārventas bibliotēkā. Mācību centra organizētajās nodarbībās dalībniekiem piedāvās valodas apguvē iepazīt un izmantot digitālos rīkus un dažādas spēles.

Kopā ar nodarbību dalībniekiem tiks izvērtēti atsevišķu valodas ekspertu veidotie sociālo tīklu konti, kuri sniedz atbalstu valodas pilnveidei. Nodarbību dalībniekiem piedāvās kopīgi skatīties video un veikt to vērtējumu un analīzi.

Nodarbības plānotas divreiz mēnesī otrdienās plkst. 17.00 pusotras stundas garumā. Nodarbības vadīs Reģionālā mācību centra vadītāja, latviešu valodas skolotāja Vita Ozola. Nodarbības ir bez maksas.

Pirmās nodarbības plānotas 12. un 26. martā. Sakarā ar ierobežotu vietu skaitu interesenti aicināti pieteikties, zvanot uz mācību centru pa tālr. 26603666.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 29.02.2024, 12:21:02

    Cik stundu nedēļā pasniedz mazāktautību skolās latviešu valodu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: