Satiksmes ministrija (SM) plāno piešķirt 672 418 eiro civilās aviācijas drošības uzturēšanas pasākumiem Rīgas, Liepājas un Ventspils lidostās, liecina SM sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.

Tostarp SM plāno piešķirt 502 283 eiro Rīgas lidostai, lai daļēji segtu izdevumus saistībā ar četru sprāgstvielu palieku detektoru iegādi, bezpilota lidaparātu sistēmas iegādi un pilotu apmācību, kā arī lidostas ugunsdzēsēju automašīnas iegādi valsts nozīmes civilās aviācijas lidlaukam "Rīga".

Tāpat plānots piešķirt 150 135 eiro SIA "Aviasabiedrība "Liepāja"", lai daļēji segtu izdevumus saistībā ar aviodrošības tehniskā aprīkojuma modernizēšanu un ārkārtas situāciju reaģēšanas spēju paaugstināšanu un aprīkojuma modernizēšanu.

Savukārt SIA "Ventspils lidosta" plāno piešķirt finansējumu 20 000 eiro apmērā saistībā ar videonovērošanas sistēmas atjaunošanu valsts nozīmes civilās aviācijas lidlaukā "Ventspils".

Līdzekļus plānots piešķirt no 2024. gada valsts budžeta programmas "Līdzekļi aviācijas drošības, glābšanas un civilmilitārās sadarbības nodrošināšanai".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: