Ceturtdien, 22. februārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu iesniegt projektu “Ventspils pašvaldības dzīvojamā fonda uzlabošana” Centrālā finanšu un līgumu aģentūras izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu atlases 1. kārtā.

Lai nodrošinātu kvalitatīva mājokļa pieejamību sociāli un ekonomiski mazaizsargātām personām, t.sk. pilngadību sasniegušiem bērniem bāreņiem, projekta ietvaros plānots veikt pašvaldības īpašumā esošu un neizīrētu 24 dzīvokļu atjaunošanas darbus.

Tas arī palīdzēs samazināt rindu dzīvokļu izīrēšanā palīdzības reģistrā reģistrētajām personām – saskaņā ar datiem uz 2023. gada 1. decembri Ventspilī rindā uz pašvaldības dzīvokļiem gaida 24 personas.

Projekta iesnieguma atbalsta gadījumā, tā administrēšanu un īstenošanu nodrošinās Ventspils domes administrācijas Attīstības pārvalde sadarbībā ar pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” un Ventspils Sociālo dienestu.

Lai uzlabotu pašvaldības īpašumā esošu dzīvokļu infrastruktūru, ir plānots piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus (turpmāk – ERAF): projekta kopējās izmaksas ir 560 976 EUR. Projekta kopējās plānotās attiecināmās izmaksas ir 420 000 EUR. Plānotais ERAF finansējums ir 357 000 EUR jeb 85 % no attiecināmajām izmaksām. Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 63 000 EUR jeb 15 % no attiecināmajām izmaksām. Projekta kopējās plānotās neattiecināmās izmaksas ir 140 976 EUR.

Projekts tiks realizēts saskaņā ar Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021. – 2027. gadam specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt sociāli atstumto kopienu, mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem un nelabvēlīgā situācijā esošo grupu, tostarp cilvēku ar īpašām vajadzībām sociāli ekonomisko integrāciju, īstenojot integrētas darbības, tostarp nodrošinot mājokli un sociālos pakalpojumus” 4.3.1.3. pasākuma “Sociālo mājokļu atjaunošana vai jaunu sociālo mājokļu būvniecība” programmas atklātā projektu iesniegumu atlases 1. kārtu. Projekta pieteikumu plānots iesniegt līdz 2024. gada 1. martam un atbalsta gadījumā to plānots realizēt no 2024. līdz 2026. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: