Sestdien, 16. martā plkst. 11 Jūrmalas parkā jau desmito gadu pēc kārtas notiks Sniegpulkstenīšu stādīšanas talka, kura kļuvusi par ierastu un iemīļotu tradīciju daudziem Ventspils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Uz talku aicināti ierasties gan ar saviem sniegpulkstenīšu stādiem, gan arī būs iespēja tos saņemt stādīšanas vietā. Kopā paredzēts iestādīt ap 5000 sniegpulkstenīšu stādiņus. Stādīšanas vietā būs pieejami darba cimdi, bet patīkamāku stādīšanas apstākļu radīšanai var paņemt līdzi arī kādu darba rīku. Lai visi čaklie stādītāji varētu atrast talkas norises vietu, pie Jūrmalas parka ieejām no Piejūras brīvdabas muzeja un Medņu ielas puses būs izliktas stādīšanas vietas norādes.

Iepriekšējo gadu laikā ar sniegpulkstenīšu stādiņiem pilsētvide ir papildināta gan Reņķa dārzā un Dzirnavu laukumā, bet visvairāk Jūrmalas parkā.

2017. gada 8. aprīlī, par godu Latvijas valsts 100 gadu jubilejai, Sarkanmuižas pļavā notika lielākā sniegpulkstenīšu stādīšana pasaulē. Tika uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords “Visātrāk un visvairāk cilvēki vienlaikus iestāda sīpolpuķes”. No sniegpulkstenīšu stādiem izveidoja speciālu dobi Latvijas simtgades simbolikā. Rekorda uzstādīšanā piedalījās 1 293 cilvēki.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 04.03.2024, 14:11:56

    Atkal pavasarī!Tādas sīpolpuķes labāk būtu stādīt rudenī,kaut gan var arī tagad.Tomēr-vai obligāti jābūt redzamam tūlītējam rezultātam.Vai izrādīšanās svarīgāka?

  • -2
    Tā nu ir 04.03.2024, 19:38:57

    Covidam19-24
    Vai tad vēl neesi sapratis...? ...ka viss šitais un arīdzan citi jūŗasielas kantoreļa izdomātie pašslavināšanās ''pasākumi''( lielās un mazās balvas, pilsētas(lasi privātnieku) rotas u.t.t.,paklāji u.c)., ir TIKAI UN VIENĪGI KĀRTĒJĀ IZRĀDĪŠANĀS!!! ...t.i. vadoņiem pakaļālīdēju slavināšana...!
    Paskatīsamies fočenes, ko būs sabildējuši specfotogrāfi, kas būs redzams bildēs...???... kā jau parasti... jūŗasielas kantoreļa vadoņu jau piegriezušies ģīmji, gan no priekšas,pakaļas, sāniem...+ varbūt... "VISUVARENAIS''...!!! ...re, cik mēs čakli strādājam...:):):):):):):)

  • -6
    Kristiāna 05.03.2024, 16:37:11

    Par lielajām sīpolpuķēm, kā tulpes un narcises ar tā biju dzirdējusi. Bet sniegpulkstenītēm labāk esot, ja tās ap ziedēšanas laiku vai īsi pēc tā stāda, labāk ieaugoties. Un parkos var redzēt, ka tās ļoti labi ieaugas, kur stādītas pavasarī, tad jau nebūs melots.

  • -2
    Pilsēta 04.03.2024, 19:42:40

    Kad ta beidzot sāks ziedēt tas sniegpulksteņu lauks pretī tobago? It kā pseido ekspertu stāstījumi par to ka sīpolam vismaz piecus gadus jāieaugas līdz sāk ziedēt vairs nedarbosies. Gaidam jaunus stāstus par siltām ziemām, slapjo zemi, Kristovski un marsu retrogradā.
    Kaut gan mūsu zeme ir tik unikāla, ka stādos sniegpulkstenīšus uzplaukst tulpes.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 05.03.2024, 09:55:28

    Sniegpulkstens i fērligs un patīk augt tur, kur viš grib nevis kur kāds iedomajas :D

  • -1
    Aka 05.03.2024, 08:12:04

    Katra jauka ideja ir apsveicama, sniegpulkstenīši jau sāk ziedēt....Bet, vai pastāv iespēja, ka tajā paša parkā, tikai nedaudz uz otro pusi tiks kādreiz savākti jau pirms gadiem nolūzušie koki, par lapām (no pandēmijas laikiem dažviet) nerunājot...Skats ir pabrismīgs! Vāverītes arī pazudušas. Kauns no iebraucējiem, pilsētas ciemiņiem...Varbūt tā iecerēts? Ak, Ventspils...

  • -6
    Dominiks 05.03.2024, 11:23:12

    Aka...ja Jums kauns no iebraucējiem, tad ejiet un satīriet tur, patalkojiet.Galvenais iebraucēji.Mana ģimene ar stāda sniegpulkstenīšus un katru gadu ejam priecāties cik skaisti zied.Gatavie rūgumpodi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: