Naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Lielo prospektu 11, kur sākotnēji bija aizdegusies viena vieglā automašīna, bet, ugunij izplešoties, cieta arī blakus stāvošais auto.

Ventas Balsij izdevās sazināties ar notikuma aculiecinieci, kura plkst. 00.26 arī izsauca ugunsdzēsējus. Sieviete stāsta, ka tikai nejaušas sakritības dēļ ar vīru vēl nebija aizgājuši gulēt, bet pārējie ģimenes locekļi jau bija devušies pie miera. Ejot uz guļamistabu, kuras logi ir tieši pretī negadījuma vietai, sievietei šķitis aizdomīgi, ka istabā ir tik gaišs. Pavērusies pa logu un ieraudzījusi, ka automašīnu stāvvietā ar atklātu liesmu deg kāda no tur novietotajām mašīnām. Arī viņas ģimenes automašīna bija novietota šajā stāvlaukumā, tomēr aculieciniecei uzreiz bija skaidrs, ka nedeg viņas ģimenes spēkrats. Sievietes vīrs steidzās laukā, lai glābtu savu mašīnu, jo liesmas bija tik lielas un spēcīgas, ka varēja ciest arī tā.

Kā stāsta aculieciniece, nekas neliecināja, ka aiz logiem notiek tāda nelaime, jo nekāda trokšņa nav bijis, bet vēlā nakts stunda laikam jau neļāva citiem kaimiņiem laikus pamanīt ugunsgrēku. Kaimiņi nemēģināja uguni apturēt ar ugunsdzēšamajiem aparātiem, jo liesmas bijušas tik lielas, ka esot bijis bail tām tuvoties. «Bija tāda sajūta, ka pēkšņi esmu nonākusi kādā kriminālā rajonā. Baidījos, ka kaut kas varētu sprāgt un ciestu ne tikai automašīnas, bet arī pati māja vai kāds garāmgājējs. Kaimiņi arī klauvējās pie degošās automašīnas saimnieka durvīm, bet neviens tās neatvēra,» emocionāli stāsta aculieciniece. Ugunsdzēsēji ieradušies ļoti ātri un plkst. 01.20 bija beiguši ugunsgrēka dzēšanu. No liesmām cieta arī blakus novietotais auto. Aculieciniece šaubās, vai diezgan dārgais auto aizdedzies pats, bet tas jāskaidro policijai.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informēja, ka kārtības sargi izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst. 00.30. Noskaidrots, ka sākotnēji aizdegusies automašīna Porsche, no kuras savukārt liesmas pārnesās uz automašīnu Volkswagen. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā un skaidro aizdegšanās iemeslus. Valsts policija aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Ugunsnelaimes aculieciniece uzsvēra, ka ir ļoti nepieciešams atbildīgajām iestādēm ik pa laikam iedzīvotājiem atgādināt, kā rīkoties šādās situācijās, jo satraukumā var aizmirst par visiem zināmiem soļiem un apdraudēt arī savu dzīvību.

Vēl aizvadītajā nedēļas nogalē, precīzāk – sestdien neilgi pirms pusnakts, Ventspils ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Saules ielā, kur atklātā teritorijā dega būvmateriāli 50 m2 platībā. Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde kopumā saņēma 21 izsaukumu – piecus uz ugunsgrēka dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Kārlis_ 21.09.2021, 08:48:11

    2 minējumi - kasko, vai nu kādam bija uzkāpis uz varžacīm, vai nebija dalījies ar $."
    "
    Kapēc rakstā netiek minēts, kurā ielā notika ugusgrēks ar iesaistītiem auto?

  • 0
    Kārlis_ 21.09.2021, 08:54:07

    Pardon, ir minēts. :)

  • 0
    Gailene 21.09.2021, 09:13:47

    Citur tā notiek, ja biznesmen aizmirs vai izvairās parād samaksāt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: