Brīnišķīgs romantiskās mūzikas koncerts notiks Zlēku baznīcā 25. septembrī plkst. 16, kurā izskanēs divi monumentāli skaņdarbi ērģelēm: J. Roibkes sonāte ērģelēm ''94. psalms'' un F. Mendelsona-Bartoldi trešā sonāte ērģelēm, kuras galvenā tēma ir korālis ''Es dziļās bēdās nosaucos''.

Abu skaņdarbu tematikas vienojošā nots – cilvēka vēršanās pie Dieva pēc palīdzības. Romantiskā vokālā mūzika ļaus klausītājiem pārdomāt katram savu ceļu pie Kunga. Koncerta tematisko vadmotīvu noslēgs K. Skalbes/J. Kalniņa ''Par katru stundu Dievam pateicos''. Pie ērģelēm prof. Larisa Bulava, dziedājumi – Juris Vizbulis.

Larisa Bulava aktīvi koncertē gan Latvijā, gan citviet. Viņas interpretāciju raksturo smalka reģistrācija, kura balstās muzikālā materiāla un attiecīgā instrumenta izpratnē. Lielās ērģelēs atrast daudz krāsu un nianšu ir daudz vienkāršāk nekā mazajos lauku baznīcu instrumentos, un prof. Larisa Bulava ir meistars šinī ziņā.

Juris Vizbulis savas muzikālās gaitas uzsācis Alsungas mūzikas skolā klavieru klasē. Vēlāk turpinājis muzikālo ceļu jau kā vokālists Jelgavas mūzikas koledžā. 2009. gadā absolvēja J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālo nodaļu pie pasniedzējas A. Gobas. Dziedātājs aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, veidojot garīgās mūzikas programmas balsij un ērģelēm, kamermūzikas koncertus; piedalās LNOB un BT1 PRODUCTION iestudējumos. Francijā dziedātājs viesojas jau trešo gadu pēc kārtas ar solo koncertiem, sadarbojoties ar franču ērģelniekiem un koncertējot baznīcās.

Ieeja ar derīgu COVID-19 sertifikātu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Drama Queen2 23.09.2021, 09:48:10

    Vai cik labi, ka mācītājs ir kļuvis par pilnas slodzes kultūras darbinieku! Nevakcinētie kultūras darbinieki Piltenē un citviet mūsu mīļajā novadiņā var pelnīti atpūsties un par to saņemt prēmijas!

  • 0
    Drama Queen2 23.09.2021, 09:53:35

    Vai tiešām te vēl rodas jautājums, kāpēc pensionētā Vīksna un Pamše ar zobiem un nagiem turās savā krēslā? Ja var nestrādāt, saņemt algu, prēmiju un braukāt ar dienesta auto. Zelta zīles no ozoliem! Uzspļaut visiem, kas iebilst un kritizē, jo mums ir mīkstais Mucenieks, kam ir labi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: