Ventspils Augstskola (VeA) aicina 5.-9. un 10.-12. klašu skolēnus pieteikties nodarbībām “Vārdnīcai pa pēdām” VeA telpās. Skolēniem interesantā veidā tiks pastāstīta informācija par vārdnīcu izstrādi Latvijā, tiks dota iespēja pašiem izmēģināt roku un prātu to tapšanā.

Papildu būs iespēja apskatīt VeA profesora, izcilā valodnieka Jura Baldunčika kabinetu “Tulku ielā”.

Nodarbība “Vārdnīcai pa pēdām” sniegs ieskatu Latvijas leksikogrāfijas vēsturē, sniedzot informāciju par vārdnīcu izstrādi Latvijā, sākot no vissenākās vārdnīcas ar latviešu valodu, līdz pat mūsdienu elektroniskajām vārdnīcām.

Nodarbībā skolēni apmeklēs Latvijā zināmā valodnieka, leksikogrāfa, tulkotāja, terminologa un VeA profesora Jura Baldunčika memoriālo kabinetu, kas ierīkots Ventspils Augstskolas telpās bijušajā “Tulku ielā”. Jura Baldunčika kabinetā skolēni varēs izzināt vārdnīcu vēsturi, to tapšanas gaitu, nepieciešamos resursus izstrādei, izmantošanas iespējas un citas interesantas detaļas. Arī šobrīd VeA Tulkošanas studiju fakultātē tiek izstrādātas vārdnīcas, tādēļ skolēniem būs iespēja ielūkoties vārdnīcu tapšanas aizkulisēs un pašiem izmēģināt roku to tapšanā.

Nodarbības laikā skolēniem tiks pastāstīts par tulkošanas profesijas būtiskumu, tās nozīmi senāk un mūsdienās, kā arī tiks iepazīstināti ar pašu Ventspils Augstskolu un studiju piedāvājumu.

Par viesošanās laiku lūgums iepriekš vienoties: Silga Sviķe, tel.nr. – 29727719, e-pasts – silga.svike@venta.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: