Pilsētas centrā, bārā klubā Echo, jau vairākus mēnešus vakaros valda liela rosība – zāle ir pilna ar apmeklētājiem un gaisā virmo spriedze, jaucoties ar azartu un jautrību. Ventspilnieku vidū aizvien populārāka kļūst intelektuālā viktorīna Quiz, ko organizē vietējie entuziasti.

Ventspils jaunieši jau ierasti sūdzas par vakara un nakts izklaižu trūkumu. Kopš šī gada aprīļa šo vakuumu daļēji cenšas aizpildīt divi uzņēmīgi ventspilnieki. Igoru Vorobjovu un Emilu Hamitovu vieno aizraušanās ar tehno un elektronisko mūziku. Līdz nesenam laikam Ventspilī pietrūka izklaides vietu, kur varētu pulcēties kvalitatīvas deju mūzikas piekritēji. «Kādā brīdī mums dzima ideja atvērt naktsklubu un bāru,» stāsta Emils Hamitovs. Sākuši meklēt telpas un noformēt visus nepieciešamos dokumentus. Piemērotas nomas telpas atraduši Kuldīgas ielā 30, iepretim veikalam Drogas. Par bāra naktskluba līdzīpašniekiem kļuvuši abi dibinātāji – Igors Vorobjovs un Emils Hamitovs.

Divu nelielo, bet ērto zāļu dizainu un interjeru klubā Echo izdomājuši un radījuši viņi paši, lielākoties – Emils. Noformējumu tehno stilā papildina ekrāns ar lāzerprojekciju. «Sākumā koncentrējāmies tikai uz bāra darbību un mūziku,» stāsta Emils. Tomēr dzīve parādījusi, ka apmeklētāji aktīvi ir pirms brīvdienām, bet nedēļas sākumā un vidū bārā ir maz publikas. Kāds ierosinājis bez diskotēkām klubā rīkot vēl arī populāro intelektuālo viktorīnu Quiz*.

Šī ideja guvusi gan kluba dibinātāju, gan apmeklētāju atsaucību. Tagad intelektuālā viktorīna Quiz notiek trīs vakarus nedēļā – latviešu un krievu valodā. Viktorīnā piedalās piecas līdz septiņas komandas, katrā komandā – no pieciem līdz deviņiem dalībniekiem. Viktorīna sākas plkst. 19 un ilgst divas stundas. Tā norisinās septiņās kārtās, un katrā nākamajā kārtā jautājumi kļūst sarežģītāki. Viktorīnas jautājumos aptvertas visdažādākās jomas. «Lai atbildētu pareizi, nepieciešama ne vien erudīcija, bet arī loģiskā domāšana,» skaidro Emils. Viktorīnā piedalās dažāda vecuma cilvēki – vidēji no 25 līdz 70 gadiem. Viktorīnas dalībnieki saņem nelielas sponsoru sarūpētas balvas.

Dienā, kad Ventas Balss ciemojās klubā Echo, tur norisinājās sagatavošanās pirmajai viktorīnai latviešu valodā. Pēc plkst. 18 zālē sākās aktīva rosība, apmeklētāji ieņēma ērtākās vietas pie galdiņiem, kurus vajadzēja ienest vēl no otras zāles.

Dibinātāji priecājas par sava kluba popularitāti un aicina visus interesentus piedalīties viktorīnā, iepriekš piesakoties pie viktorīnas organizatora un veidotāja Andreja Rudenko (viņa kontaktus var saņemt pie bārmeņa).

Neskaitot viktorīnu un diskotēkas, klubā Echo iecienīts ir arī karaoke. Karaoke vakari tiek rīkoti sestdienās un svētdienās no plkst. 19 līdz 23, bet nakts diskotēka – piektdienās un sestdienās no plkst. 23 līdz 4 rītā. Kā dīdžejs pagaidām uzstājas pats Emils, bet ar laiku, iespējams, viņu nomainīs kāds cits. Kluba dibinātājiem ar nožēlu nākas konstatēt, ka Ventspilī ir grūti atrast speciālistus ar nepieciešamo kvalifikāciju. Viņi cer uz sadarbību ar Ventspils Augstskolas studentiem un citiem ieinteresētajiem iedzīvotājiem. Klubā uzstājas vietējie solisti, šeit tiek gaidīts ikviens, kurš gatavs publikai parādīt savu talantu.

Kluba entuziasti ir priecīgi, ka ir izdevies aktivizēt Ventspils publiku un piedāvāt interesantu un saturīgu brīvā laika pavadīšanas iespēju vakaros un naktīs. Savukārt apmeklētāji novērtē kluba mājīgo atmosfēru un pozitīvo enerģiju. Šeit iegriežas arī jūrnieki no ostā ienākušajiem kuģiem, viņi labprāt dzied karaoke. «Mēs esam maksimāli atvērti visiem, kuri vēlas nedēļas nogalē padziedāt, padejot patīkamā atmosfērā vai piedalīties viktorīnā,» sarunas noslēgumā piebilst Emils.

Uzņēmējs Emils Hamitovs mūsu pilsētas biznesa vidē ir pazīstams kā manikīra putekļu savācēju, ar kuriem manikīra meistari un klienti tiek aizsargāti no putekļiem nagu lakas noņemšanas laikā, un cita skaistumkopšanas salonu aprīkojuma ražotājs. Ražotne mūsu pilsētā izveidota pirms sešiem gadiem, tajā izgatavotie putekļu savācēji tiek eksportēti uz Eiropas valstīm un ASV. Tāpat kā daudzas citas mazās ražotnes, uzņēmums Emil Company Europe vēl joprojām izjūt pandēmijas negatīvās sekas – iedzīvotāju pirktspējas samazināšanos un preču, kas nav pirmās nepieciešamības, pieprasījuma kritumu. Neskatoties uz to, ražotne ir paplašinājusies un turpina darbu Pārventā, Stradiņa ielā 29.

*Quiz – intelektuāli izklaidējošs vakars, kas apvieno zinātkārus, azartiskus cilvēkus un tos, kuri vēlas patīkami pavadīt laiku ar draugiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -5
    Larijs Kukarans 29.09.2023, 16:16:39

    Nu,ja moriņ tur iet,ta jau draiskuls tur ar ir?Jeb tagad viss i mainijies,več a večiem un vecens a vecenem,tā sakot a laik viena soli:) spriežot pec vārd un uzvārd tas otrs īpašnieks i žīds.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: