Piekto klašu skolēni aicināti piedalīties ''Nacionālajās Skaļās lasīšanas sacensībās 2022'', ko organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi un sacensību reģionālajiem kuratoriem.

Konkurss notiek trīs posmos – sacensības skolā vai vietējā bibliotēkā, reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Sacensībās var piedalīties ikviens 5. klases skolēns, pirmajai kārtai piesakoties pie sava latviešu valodas un literatūras skolotāja vai klases audzinātāja, bet, ja šādas iespējas nav, līdz 22. aprīlim pie Ventspils reģiona kuratores Vitas Ozolas Pārventas bibliotēkā, rakstot e-pastu [email protected].

Sacensību mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī veicināt lasītprieku.

Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības aizsākās 2017. gada rudenī. Ventspils reģions var lepoties ar lielu skolu atsaucību un iesaistīšanos lasīšanas sacensībās. 2021. gada Ventspils reģiona finālā piedalījās septiņu Ventspils pilsētas un novada skolu 5. klašu skolēni no Centra sākumskolas, 4. vidusskolas, 6. vidusskolas, Pārventas pamatskolas, Ugāles vidusskolas, Piltenes vidusskolas un Zūru pamatskolas.

Pēdējos divus gadus Ventspils reģionu Skaļās lasīšanas sacensību finālā Rīgā pārstāvēja Zūru pamatskolas audzēknes, no kurām Dita Siliņa 2020. gadā ieguva 2. vietu.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: