Trešdien, 13. aprīlī, uzsāksies jau 2. posms bērnu reģistrēšanai mācībām Ventspils skolu 1. klasēs. Tāpat kā pagājušajā gadā reģistrāciju visērtāk vecāki varēs veikt attālināti vienotajā elektroniskajā sistēmā, kuru administrē Izglītības pārvalde. Pieteikumu iesniegšana skolās nenotiek.

Pieteikt bērnu uzņemšanai 1. klasē var tie vecāki, kuru bērnam 2022. gadā aprit septiņi gadi.
No 1. aprīļa veiksmīgi norit reģistrācijas 1. posms, kurā jau saņemti 115 pieteikumi par bērniem, kuriem izvēlētajā skolā mācās brālis, māsa vai šajā skolā strādā bērna vecāks, un vienlaikus bērna un vecāka deklarētā dzīvesvieta Ventspilī ir vismaz vienu kalendāro gadu.

2. posmā no 13. aprīļa plkst. 7 līdz 17. aprīļa plkst. 23.59 var pieteikties, ja:
- bērna un vecāka deklarētā dzīvesvieta Ventspilī ir vismaz vienu kalendāro gadu vai
- bērna un vecāka deklarētā dzīvesvieta ir Ventspilī, vai
- bērna deklarētā dzīvesvieta ir Ventspilī, vai
- bērna deklarētā dzīvesvieta nav Ventspilī, bet izvēlētajā skolā mācās brālis, māsa.

Savukārt 3. posmā no 18. aprīļa plkst. 7 varēs pieteikties pārējie interesenti.

Reģistrēšanās notiek vietnē https://1klase.ventspils.lv un vecākiem jau pirms atbilstošā posma sākuma ir iespēja sistēmu izpētīt un aizpildīt datus pieteikumā. Šogad elektroniskā sistēma uzlabota, atļaujot vecākiem identitāti pieteikumā apliecināt ne vien ar e-parakstu, bet arī ar interneta banku autorizācijas rīku palīdzību. Tie vecāki, kuriem tomēr nav iespējas pieteikties elektroniski, reģistrēšanās dokumentus varēs noformēt Izglītības pārvaldē, iepriekš piesakot savu vizīti.

Sīkāk par pieteikšanās kārtību un noteikumiem aicinām lasīt Izglītības pārvaldes mājaslapā: https://vip.ventspils.lv/vispareja-izglitiba/registracija-1-klases/. Šeit publicēti arī skolu video materiāli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: