Medija "Bloomberg" publicējis informāciju par Krievijas dīzeļdegvielas piejaukšanu citas izcelsmes dīzeļdegvielai Ventspilī, šie fakti tiks pārbaudīti, pirmdien preses konferencē pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Viņš atzina, ka ir iepazinies ar "Bloomberg" publikāciju, un tajā minētos faktus vērtē kā satraucošus. Ministrs uzdevis Ekonomikas ministrijai izpētīt publikācijā minēto.

Vitenbergs gan atzina, ka par akcīzes preču apriti Latvijā atbild Valsts ieņēmumu dienests (VID), tāpēc šis būtu VID kompetences jautājums.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piebilda, ka patlaban nav vēl noteiktas sankcijas pret Krievijas naftas produktiem, taču "Bloomberg" publikācijā minētais norādot uz to, cik sankcijām jābūt precīzām.

Iepriekš "Bloomberg" vēstīja, ka Eiropas enerģētikas uzņēmumi meklē aplinku ceļus, lai saglabātu Krievijas jēlnaftas plūsmu, vienlaikus publiski atsakoties no sadarbības ar Krieviju. "Bloomberg" ziņoja, ka naftas tirgū ir parādījies "Latvijas maisījums" - dīzeļdegviela, kas izskatās kā risinājums, lai piegādātu Krievijas produktu, kas sajaukts ar citas izcelsmes produktu. Kā vieta, kur notiek sajaukšana, "Bloomberg" publikācijā minēta Ventspils.

Ventspils brīvostas pārstāvji norādīja, ka Ventspils brīvostā ar naftas produktu pārkraušanu nodarbojas trīs termināļi - SIA "Ventspils nafta termināls", AS "Ventbunkers" un SIA "Ventall termināls".

Brīvostas pārstāvji pieļāva, ka termināļos ar uzglabātajiem naftas produktiem tiek veiktas apstrādes operācijas, taču kādas tieši darbības tiek veiktas ar ievestajiem naftas produktiem, nevarēja komentēt, jo ostas pārvaldei nav ne tiesību kontrolēt termināļu darbības ar kravu, ne komentēt attiecīgo termināļu komercdarbību.

Iepazīstoties ar "Bloomberg" publikāciju, Ventspils brīvostas pārvaldnieks ir sazinājies ar termināļu vadību, lai vienotos par tikšanos un pārrunātu aktuālos jautājumus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 12.04.2022, 17:11:22

    Kaut kāds kontrabandas paveids acīmredzot, no tā grūti izvairīties.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: