Ventspils Ostas ielas promenāde kļūs par vienu apskates objektu bagātāka, jo šodien tika uzstādīts vēsturisks vides mantojuma eksponāts “Dzenskrūve”, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Restaurētais Ventspils muzeja eksponāts ''Dzenskrūve'' tika izcelts no jūras dziļumiem, kas turpmāk kalpos kā īpaša zvejnieku vēstures liecība. Lai no tā izveidotu eksponātu, tika veikta jauna kuģa korpusa izbūve, pie kura tika piestiprināta atjaunotā dzenskrūve. Apskates objekts būs īpašs ar to, ka kuģa korpusā tika iestrādāts kloķa klaņa mehānisms un tā metāliskajā korpusā atradīsies stikla lodziņš, kurā varēs vērot, kā griežoties stūrei darbojas mehānisms un griežas pati dzenskrūve. Aizvadītā gada rudenī Ostas ielas promenādē tika veikta skatu laukuma izbūve jaunā vides objekta uzstādīšanai. Šomēnes turpināsies eksponāta nostiprināšanas un mehānisma salikšanas darbi, savukārt tā atklāšana tiek plānota aprīļa beigās vai maija sākumā.

Dzenskrūves uzstādīšanas projektu K.Valdemāra ielā 6 finansē Ventspils pilsētas pašvaldība. Objekta pasūtītājs ir Ventspils muzejs, bet, lai objektu īstenotu un sekmīgi organizētu tā uzstādīšanas darbus, darbus vadīja pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”. Būvprojekta izstrādātājs ir SIA “Balta istaba”, bet ieceres autors ir Kirils Panteļejevs. Būvdarbus veica SIA “Pilsbūve”, savukārt būvuzraudzību nodrošināja SIA “pro CAD”.

Lasi vēl

Komentāri (15)

  • -8
    Renars Z 08.04.2022, 16:24:36

    Beidzot! Bet vēl jau ir otrs projekts 'celtnis'

  • 0
    Gārfilds 08.04.2022, 16:30:15

    Sapņo vien. Man nav pienākums maksāt daļu, no 200 taukšķiem, lai LT tūristi spētu uzrāpties dzelzs konstrukcijā.

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 08.04.2022, 16:38:01

    Vai celtnis tas pats,ko Brīvostas Lembergs savulaik gribēja pārdot Domes Lembergam?
    Nu vairs nekas no tā darījuma nesanāks,jo palicis viens pats- deputāts Lembergs,kurš no čoka par naudu izpircies...

  • -2
    Marta P 11.04.2022, 13:51:00

    Nu tev pienākums ir maksāt nodokļus. Tālāk tie tiek sadalīti pa dažādām jomām pilsētas iedzīvotāju vajadzībām un vēlmēm.
    Kādam, kas dzīvo privātā mājā šķiet, ka "nav pienākums" maksāt daļu par daudzdzīvokļu māju renovācijas līdzfinansēšanu. Kādam bez bērniem šķiet, ka "nav pienākums" maksāt daļu par pašvaldības dārziņu nodrošināšanu.. Dzīvojot sabiedrībā, katram tomēr ir pienākums tajā iesaistīties, un katram ir pienākums maksāt nodokļus. vienam patīk, ka pilsētā parādās aiz vien jauni apskates objekti, jo ģimenes ir aktīvas, dodas pastaigās, izbraucienos ar velo. Bet kāds sēž tik savā mājvietā! abiem reizē izpatikt nevar, tādēļ tiek veidots budžets un sadalīts pa nozarēm, un visi projekti rūpīgi plānoti, tā pat veiktas arī sabiedriskās apspriešanas. Vajag tad arī tajās piedalīties un paust viedokli!

  • 0
    Gārfilds 08.04.2022, 16:51:49

    Ja, Aivars būtu tāds pilsētas patriots, krānam būtu sameties no attīstības aģentūras un privātajiem VSAA finanšu līdzekļiem. Stadionam 20 gadus atpakaļ solīja, par 100 x 1000 EUR mākslīgo apgaismojumu, ko vēl gaidām. Bet nu, vairs tāpat nav aktuāli - futbols šeit aprakts zemītē.

  • 0
    Tā nu ir 08.04.2022, 21:01:15

    Ja runāts tiek par to ceļamkrānu... Jā. Tā BIJ forša ideja, galvenais oriģināla! Būtu interesanti gan ventiņiem, gan iebraucējiem šo objektu apskatīt ''dzīvajā'', pie tamvēl, uzkāpt operatora kabīnē, jo ostā tač kuŗu katru neielaiž. BET. Diemžēl visa šī ideja no superlēmēju kantoreļa puses izgaisusi, viss apklusis. Ne pušplēsta vārda medijos. Ceļamkrāns tā arī vēl tagats ostas importa rajonā, blakus graudu terminālim, gaida savu otro saimnieku... Vai sagaidīs...??? Laikam vadoņi tā saimniekojuši, ka naudiņas laikam pietrūkst... Toties būvēt visādus dārgus šķūņus( viziumus u.c.), taisīt visādus tingeltangeļus, u.t.t., jā, tur naudišš atrodas. Laikam šim projektam nebūs lemts tomēr īstenoties. Bet nu nekas. Nāk vasara un visvisādi balagāni ( lielās un mazās balvas dāvināšana savējiem, paklāju šovi, privātmāju, izredzēto plātīšana u.t.t.) ies uz urrā!!!

  • -2
    ventspilnieks 36,7 09.04.2022, 00:39:41

    Mazmeitai mantu kastē nav tik daudz krāmu kā mums pilsētā. Vēl krānu sagribējušies :D

  • -1
    Persona 09.04.2022, 07:21:08

    Atcerieties, ka pirms tam Brīvostas pārvalde bija zem Ventspils Domes.
    Tāpēc arī šie plāni bija jau tapšanas stadijā.
    Kad Brīvostas pārvaldi pārņēma valsts, viņi piedāvāja pašvaldībai ceļamkrānu atpirkt.
    Neaizmirstiet, ka ceļamkrāns nav no tiem jaunākajiem. Ir vajadzīgs arī liels ieguldījums, lai atjaunotu. Lai vai kā, mūsējie, domāju pilsētas vadība, apzinās, ka šis projekts budžetam sit pa kabatum un it sevišķi tagad, kad jau ir iesākti kādi būvniecības objekti, arī celtniecībā cenas ceļas un būs jādod vēl nauda.
    Tā kā, paskatīsimies uz bildēm, kur šis projekts bija izstrādes režīmā un papriecāsimies tā pat.
    Gan jau kādreiz, kaut kad šis projekts tiks īstenots.

  • -1
    Vadims Kevrelis 09.04.2022, 09:14:11

    Manā skatījumā tas krāns ar savu lielumu vienkārši to šauro un mazo promenādi noēdīs gan laikā, gan telpā, gan vietā.

  • -4
    Kriska 09.04.2022, 10:18:14

    Tas krāns varbūt nebūtu bijs slikti. Bet uz tā kāpt- nez vai laba ideja. Cilvēki nesaprot bīstamību. Jāatceras kas notika ar krānu Talsos.

  • 0
    Persona 09.04.2022, 10:31:58

    Neesi, lūdzu, slinka un ieej google un palasi vēlreiz par Talsu atgadījumu. Ostas ceļamkrāns un pacēlājs ir divas dažādas lietas.
    Tu salīdzini velosipēdu ar autobusu

  • 0
    .Nahs Nahs 09.04.2022, 11:51:27

    Pieņemami būtu,ja uz kabīni celtņa augšpusē varētu nokļūt normālā veidā - pa kāpšļiem.Kā tam jābūt.
    Ja izdomātu kaut kādu pacēlāju vai liftu (priekš nespējniekiem,vai),tas tad būtu nedabisks pārspīlējums,ne uzlabojums.

  • 0
    yolo 09.04.2022, 14:50:52

    Kāds kāpj uz krāna, kāds kāpj celtnī

  • 0
    Optika 11.04.2022, 13:45:05

    Celtnis pats par sevi nav slikta ideja - tikai šaubos, ka to redzēsim tuvākajā laikā. Arī par dzīvokļu māju projektu Ūdens ielā vairs neesam dzirdējuši, lai arī jau bija publicētas projekta skices un 3D attēli.
    Domāju, ka celtnis būs pēc pāris gadiem, jo arī strūklaka ''Lietussargs'' vispār ir 2012.g. projekts, bet to visu izveidoja ar 7-8 gadu novēlošanos.

  • -2
    Marta P 11.04.2022, 13:55:24

    Rūpīgi plānojot un izvērtējot katru projektu un to reālās izmaksas salīdzinot ar piedāvātajām sanāk, ka tas kopējais izstrādes laiks ilgāks. Tagad, iespējams, daudz ko atliks, jo cenas visam tā augšā.. ja būs liels sadārdzinājums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: