Jau otro gadu bērnu reģistrēšana 1. klasē norisināsies elektroniski. Tāpat kā pagājušajā gadā, reģistrācija tiks uzsākta 1.aprīlī. Šogad, lai reģistrētu bērnu skolā, varēs izmantot gan e-parakstu, gan bankas autorizācijas rīkus.  

Topošo pirmklasnieku reģistrēšana tiks uzsākta 1. aprīlī. Tāpat kā pērn, bērnu reģistrēšana skolu 1. klasē būs iespējama vienotā elektroniskā sistēmā, kuru administrē Ventspils Izglītības pārvalde. Pērn šāda sistēma bērnu reģistrēšanai tika izmantota pirmoreiz. Iespēju reģistrēt bērnu elektroniski izmantoja 92% no topošo pirmklasnieku vecākiem, un Izglītības pārvalde saņēma daudz pozitīvu atsauksmju. Lai padarītu reģistrēšanās sistēmu vecākiem vēl ērtāku, šogad veikti uzlabojumi.

Pieteikšanās, tāpat kā pērn, tiks organizēta trīs posmos, ievērojot prioritāro secību.

Pirmajā pieteikšanās posmā – no 1. līdz 12. aprīlim – skolai varēs pieteikt bērnus, kam izvēlētajā izglītības iestādē jau mācās brālis vai māsa, kā arī bērnus, kam izvēlētajā izglītības iestādē strādā viens no vecākiem. Abos minētajos gadījumos prioritāte ir spēkā tad, ja bērna un vecāka deklarētā dzīvesvieta Ventspilī ir vismaz vienu kalendāro gadu.

Otrajā pieteikšanās posmā – no 13. aprīļa līdz 17. aprīlim – skolai varēs pieteikt visus pārējos bērnus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspilī. Veidojot 1. klašu komplektus, vispirms tajos tiks iekļauti bērni, kas reģistrēti pirmajā pieteikšanās posmā, taču uzreiz aiz tiem – bērni, kuru deklarētā dzīvesvieta (un arī vecāku deklarētā dzīvesvieta) ir Ventspilī vismaz vienu kalendāro gadu, pēc tam pārējie Ventspilī deklarētie bērni. Tāpat no 13. līdz 17. aprīlim varēs pieteikt bērnus, kuru deklarētā dzīvesvieta nav Ventspilī, bet kuru māsa vai brālis mācās izvēlētajā skolā.

Trešajā pieteikšanās posmā – no 18. aprīļa līdz 31. augustam – skolai varēs pieteikt bērnus, kuri neatbilst 1. un 2. pieteikšanās posmā minētajiem kritērijiem, kā arī tos, kuri nav izmantojuši iespēju pieteikties 1. un 2. posma noteiktajos termiņos.

Elektroniskā sistēma pieteikumu sagatavošanai tiks atvērta 25. martā – lai ikviens vecāks, kura bērnam šā gada septembrī jāuzsāk mācības 1. klasē, jau laikus varētu izveidot savu profilu un ievadīt nepieciešamos datus. Tādējādi laikā, kad tiks atvērta attiecīgā posma pieteikšanās, vecākam atliks nosūtīt jau iepriekš elektroniski sagatavoto dokumentu. Sistēma 1. aprīlī no plkst. 7.00 ļaus iesniegt pieteikumu tikai tiem vecākiem, kuru bērniem ir viena no divām iepriekš minētajām prioritātēm. Pārējiem ventspilniekiem būs jāgaida 13. aprīlis, savukārt ģimenēm no citām pašvaldībām, ja izvēlētajā skolā Ventspilī nemācās bērna māsa vai brālis, – 18.aprīlis.

Autorizēsies vietnē latvija.lv

Iepriekš, lai iesniegtu pieteikumu elektroniskajā sistēmā, bija nepieciešams e-paraksts. Lai reģistrēšanos vecākiem padarītu vienkāršāku un ērtāku, šogad ieeja reģistrēšanās vietnē notiks caur portālu latvija.lv, kur var autorizēties gan ar e-parakstu, gan bankas autorizācijas rīkiem. Portāls latvija.lv daudziem jau pazīstams, jo tiek izmantots, elektroniski piesakoties uz dažādu valsts iestāžu, kā Valsts ieņēmuma dienesta, Ceļu satiksmes drošības direkcijas u.c., pakalpojumiem. Tie vecāki, kuriem tomēr nav iespējas pieteikties elektroniski, reģistrēšanās dokumentus varēs noformēt Izglītības pārvaldē, iepriekš piesakot savu vizīti.

1. un 2. posmā saņemtos pieteikumus Izglītības pārvalde pārbaudīs un līdz 30. aprīlim izveidos 1. klašu pretendentu sarakstus, ņemot vērā atbilstību prioritārajai secībai un pieteikumu iesniegšanas laikam. Vecākiem rezultāti tiks paziņoti līdz 10.maijam.

Iesakām vecākiem, piesakot bērnu 1.klasei, norādīt vismaz divas izglītības iestādes – ja, ņemot vērā prioritāro secību un iesniegumu iesniegšanas kārtību, bērns netiks iekļauts jūsu izvēlētās skolas 1. klases sarakstā, tad būs redzams, kuru izglītības iestādi jūs izvēlaties kā otro vēlamo.

Martā skolas organizēs tiešsaistes tikšanās ar topošo pirmklasnieku vecākiem, kurās vecāki varēs satikt skolas direktoru, uzzināt par izglītības iestādes vērtībām, mācību un ārpusklases darba organizēšanu, kā arī iepazīties ar nākamo pirmklasnieku skolotājām. Tikšanās katrā skolā notiks citā laikā, lai vecāki, kuri to vēlēsies, varētu apmeklēt visas interesējošās tiešsaistes tikšanās. Savukārt vecākiem, kuriem būs kādas neskaidrības elektroniskā pieteikuma sagatavošanā, būs iespēja konsultēties ar Izglītības pārvaldes darbiniekiem. Nākamie pirmklasnieki un viņu vecāki aicināti arī noskatīties Kurzemes televīzijas sagatavotos sižetus par Ventspils pilsētas skolām.

Plānots, ka šā gada septembrī mācības Ventspils vispārizglītojošajās skolās būs 17 pirmklasnieku klases, kurās, kā liecina aplēses, mācības uzsāks aptuveni 400 bērni. Pirmās klases tiks atvērtas visās pilsētas vispārizglītojošās skolās, izņemot Ventspils Valsts 1. ģimnāziju, kurā nav sākumskolas klašu.

Elektroniskā bērnu reģistrēšana 1. klasē: http://1klase.ventspils.lv.

Tiešsaistes tikšanās ar skolu pārstāvjiem

 

Ventspils 2. vidusskola

15. martā plkst. 17.30

Ventspils 3. pamatskola

15. martā plkst. 18.15

Ventspils Centra sākumskola

16. martā plkst. 17.30

Ventspils 6. vidusskola

16. martā plkst. 18.15

Ventspils 2. pamatskola

16. martā plkst. 19.00

Ventspils 1. pamatskola

17. martā plkst. 17.30

Ventspils Pārventas pamatskola

17. martā plkst. 18.15

Ventspils 4. vidusskola

17. martā plkst. 19.00

 

 

Tiešsaistes konsultācijas ar Izglītības pārvaldes speciālistiem par reģistrēšanās procesu

28. martā plkst. 17.00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: