BK Ventspils basketbolisti februāra trieciencikla turpinājumā  sestdien savā laukumā aizvadīs Latvijas klasikas otro cēlienu – pie mums brauks VEF, un šoreiz derēto nospēlēt labāk, nekā tas sanāca pirmajā mačā Rīgā.

Šonedēļ Ventspils tika pie sezonas 15. panākuma 17 spēlēs, Kurzemes derbijā Liepājā izcīnot uzvaru 98:73. Ar iespaidīgu doube-double Liepājā izcēlās Deniss Krestiņins, kurš sameta 16 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kristaps Ķilps (8 atlēkušās bumbas). Labi treneru doto iespēju izmantoja Kristiāns Šulcs, kurš pēc ilga pārtraukuma tika pie garākām minūtēm, kurās sameta 11 punktus. Jāpiebilst, ka laukumā atgriezās Artūrs Ausējs, bet uz rezervistu soliņa palika Guntis Sīpoliņš.

Interesanti, ka pagājušās sezonas regulārā turnīra noslēgumā Ventspilij arī bija 15 uzvaras, kas tika izcīnītas 25 spēlēs, tiesa cīnoties tikai Latvijas komandām. Šīs sezonas pamatturnīrā vēl gaidāmas vairākas spēles, tā kā uzvaru skaitu vēl var krietni vien uzlabot. Teicami to būtu paveikt jau šajā sestdienā, kad ciemos ierodas VEF, lai gan skaidrs, ka tas ir ļoti sarežģīts uzdevums.

Jāsāk ar to, ka jānospēlē labāk par pirmo maču, kurā  ventspilnieki piekāpās ar 57:93... Rīdzinieki Ventspilī noteikti ieradīsies labā garastāvoklī, jo tikko izdevies viesos nopēr Kalev/Cramo, izcīnot drošu uzvaru 93:76 (3. ceturtdaļa 28:4). Tiesa, pirms neilga laika ko līdzīgu, tikai ar mazāku pārsvaru, paveica arī Ventspils, ko rīdzinieki noteikti ir pamanījuši. VEF Tallinā spēlēja bez Kristera Zorika, kura ticamākais nebūs arī Ventspilī, toties sastāvā atkal atgriezies Aleksandrs Madsens. Rīdzinieki 21 mačā piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, un šajā ziņā Latvijas klasikas dalībnieces ir pat ļoti līdzīgas, jo mūsējo kontā ir vien divas neveiksmes. 

Nākamajā nedēļā ventspilniekiem jāaizvada trīs spēles – 22. un 26. februārī ar Ogri Latvijas kausa izcīņā un 24. februārī ar valmieriešiem apvienotajā līgā.

Mača sākums pulksten 17.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Barons (Freiherr von ...) 18.02.2022, 13:31:15

    Bus atkal dabut pa tō Arsch no Vefiņ!
    Vefiņ bus būt atkal Čempiōn,le zinat.

  • -2
    Barons (Freiherr von ...) 18.02.2022, 21:00:08

    Portāl Administrator Kundz.
    Ven liel lūgum - emācit,la "@@@" kung/kundz būt anštendig uzvesties iekš Komentār sadaļ.
    Tō neir smukk - sūtit cienijam veccum Cilvēk uz tād Darišan,le zinat.
    Būt vaidziks izteikt vien liel FUI.

  • -4
    некто 19.02.2022, 19:02:01

    Vispirms sak rakstit latviski, jefi....le zin ((((

  • -1
    Klementīne 19.02.2022, 19:41:57

    BK šefiņiem jautājums , kāpēc fanu tribīnēs fani sēž bez maskām? Maska ir bet zem zoda.

  • 0
    Marta P 21.02.2022, 17:58:09

    Kopš kura laika kādam citam jāatbild par citas personas rīcību!? Ja tas cilvēks būs pa ceļam uz spēli kādu CS noteikumu pārkāpis, tad arī "BK šefiņiem" būs jāatbild? Katrs pats atbild par to vai ievēro noteikumus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: