Pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' šonedēļ īstenoja četru Balto vītolu vainagu kopšanu un veidošanu, kā arī viena Trauslā vītola un piecu Parasto pīlādžu nozāģēšanu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes ''Saulīte'' teritorijā.

Lai uzlabotu koku stāvokli un atvieglotu pārvietošanos zem kokiem, Ventspils valstspilsētas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija izsniedza atļauju četru Balto vītolu, tostarp viena divstumbru Baltā vītola, vainagu sakopšanai, kas aug gar pirmsskolas izglītības iestādes ''Saulīte'' žogu Brīvības ielas pusē. Minēto koku vainagos tika izzāģēti nokaltušie un nolūzušie zari, kā arī zemu noliekušies apakšējie zari, kas traucē pārvietošanos.

Sarkanmuižas dambja pusē tika nozāģēti pieci gandrīz pilnībā nokaltuši Parastie pīlādži, bet teritorijas ziemeļaustrumu stūrī – viens divstumbru Trauslais vītols. Koks potenciāli bija bīstams, jo dažādu apstākļu ietekmē koka stumbri bija savērpti un slīpi. Tāpat tika konstatēts, ka viena stumbra dobums tā lejasdaļā ir iztrupējis, kā arī nozāģēto zaru vietās ir daudz nelielu dobumu ar trupes pazīmēm. Tā kā zaru savilkšana koka bīstamību nenovērstu, tika pieņemts lēmums par tā nozāģēšanu.

Darbus veica pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' Apzaļumošanas iecirkņa koku vainagu kopšanas un koku zāģēšanas speciālisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: