Ventspils valstpilsētas pašvaldības iestāde ''Ventspils Digitālais centrs'' kopā ar Ventspils Augstskolu (VeA) savstarpēji 2020. gadā noslēgtā sadarbības līguma ietvaros veido Jauno dabaszinātņu pētnieku centru, kas darbosies zinātnes centra ''VIZIUM'' paspārnē.

Plānots, ka aktivitātes tiks uzsāktas 2022. gada pavasarī, vēl pirms oficiālās zinātnes centra ''VIZIUM'' atklāšanas. Īpaša aktivitāšu programma tiek plānota, atklājot zinātnes centru šā gada vasaras sākumā.

Zinātnes centrs tiek veidots, lai palielinātu bērnu un jauniešu interesi par zinātni, lai, domājot par savu nākotnes profesiju, tie izvēlētos realizēt sevi STEM jomās, kas vienlaikus sasaucas gan ar zinātnes centra ''VIZIUM'', gan ar VeA mērķiem. Tāpat Jauno dabaszinātņu pētnieku centrs VeA ir vēl viena iespēja piesaistīt savus potenciālos studentus.

Dabaszinātņu pētnieku centrs darbosies divos virzienos - gan realizējot regulāru nodarbību programmu noteiktam interesentu lokam, gan plašākai auditorijai, piedāvājot tematiskas nodarbības un tikšanās reizes ar zinātniekiem plašākai auditorijai. Izmantojot VeA programmu potenciālu, tās tiks pielāgotas jaunākai auditorijai, lai skaidrotu zinātni vienkārši un saprotami, lai tā ieinteresētu, atklājot zinātnes pievilcību. Skolēniem un jauniešiem būs iespēja iepazīt visumu, fizikālos procesus, elektroniku un inženieriju, aizraujošu pētījumu rezultātus un zinātnieka profesiju.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas ''Pētniecība un izglītība'' aktivitātes ''Inovācijas centri'' projekta ''Inovācijas centra izveidošana Ventspilī'' ietvaros. Kopējais apjoms ir EUR 2 011 676 ar programmas finansējumu 90% jeb EUR 1 810 508 (no tā 85% Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 15% valsts budžeta līdzfinansējums) un pašvaldības līdzfinansējumu 10% jeb EUR 201 168.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: