Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 17. janvāra plkst. 6.30 līdz 18. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 41 izsaukumu –38 uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Saistībā ar stiprā vēja radītiem postījumiem aizvadītajā diennaktī VUGD visā Latvijā saņēma 310 izsaukumus, 32 no tiem Kurzemē. Šajos gadījumos uz ceļa braucamajām daļām bija uzkrituši koki. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģēja un ceļa braucamās daļas atbrīvoja.

Visvairāk šādu izsaukumu Kurzemē bija Talsu daļas ugunsdzēsējiem glābējiem, kuriem bija desmit izbraukumi bet vismazāk izsaukumu uz stiprā vēja radītiem postījumiem bija Saldus daļai:
- Kuldīgas daļas ugunsdzēsējiem glābējiem bija seši izsaukumi – uz Kuldīgas novada Ranķu, Īvandes, Rendas, Padures pagastiem, kā arī uz Ventspils novada Jūrkalni un Vārves pagastu.
- Liepājas ugunsdzēsējiem glābējiem bija septiņi izsaukumi – uz Dzelzceļnieku, Pulkveža Brieža un Grīzupes ielu Liepājā, kā arī uz Dienvidkurzemes Rucavas, Priekules pagastiem, kā arī Aizputi.
- Saldus daļas ugunsdzēsēji glābējiem bija četri izsaukumi – uz Skrundu, Saldu (2), Remtes pagastu.
- Talsu daļas ugunsdzēsējiem glābējiem 10 izsaukumi – uz Talsu novada Dundagas pagastu (3), Rojas pagastu, Ķūļciema pagastu, Ģibuļu pagastu (2), Ārlavas pagastu(2), kā arī uz Sabili.
- Ventspils daļas ugunsdzēsējiem glābējiem bija pieci izsaukumi – uz Ventas un Pētera ielām, kā arī uz Popes pagastu un Ugāles pagastu (2).

Vakar Kurzemē tika saņemti trīs izsaukumi, kuri saistīti ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Talsiem, kā arī uz Kuldīgas novada Laidu pagastu un pašu Kuldīgu. Divos gadījumos māju dūmvados dega sodrēji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 399 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 340 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: