Kā ziņo sinoptiķi, 20. janvāra vakarā vējš Ventspilī sasniedzis ātrumu 33 metrus sekundē, turklāt vairākos rajonos bija novērojami elektrības traucējumi, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Veicot pilsētas apsekošanu, šorīt tika fiksēti vairāk nekā 70 nogāzti koki visā Ventspils pilsētas teritorijā. Šodien tiks apsekotas arī mežu masīvas Staldzenē un Dienvidrietumu rajonā pie 10 laipas. Operatīvais dienests SIA ''Galantus'' strādā divās brigādēs, sadarbojoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, lai zāģētu un likvidētu nolūzušos kokus. Ņemot vērā to, ka vēja brāzmas turpināsies arī šodien, koku zāģēšanas darbi tiks veikti pakāpeniskā un prioritārā secībā, primāri likvidējot tos kokus, kas bloķē ielas un brauktuves, taču kokus parkos, skvēros, kapos, mežos un citur turpinās likvidēt gan šajā nedēļas nogalē, gan arī nākamnedēļ.

Citi būtiski infrastruktūras bojājumi pilsētā nav novēroti. Dažviet gāztie koki īslaicīgi bloķēja satiksmi Riņķu ielā un Viļņu ielā, taču dežūrdienesti operatīvi veica sakārtošanas darbus, atjaunojot satiksmi minētās ielās, savukārt Kuldīgas ielā 3 un iekšpagalmā Brīvības ielā 27 vēja gāztie koki uzkrita stāvošām automašīnām.

Pašvaldības iestāde pateicas iedzīvotājiem, kuri aktīvi turpina ziņot par vētras radītajiem postījumiem, tādejādi kopīgiem spēkiem cenšoties novērst radītās sekas. Lai pēc iespējas operatīvāk veiktu dažādu bojājumu novēršanu pilsētas teritorijā, iedzīvotāji var ziņot, zvanot uz Ventspils Komunālās pārvaldes tālruni 63624269 (darba dienās, darba laikā), vai arī Ventspils Pašvaldības policijas dežūrdaļai - 63680808.

Atbildīgie dienesti aicina būt uzmanīgiem gan gājējiem, gan autovadītājiem – nenovietot auto un arī pašiem nepārvietoties lielu un potenciāli bīstamu koku tuvumā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Vadims Kevrelis 21.01.2022, 11:38:41

    Kaut ko līdzīgu bet vēl iespaidīgāku sniega vētru un ar lielu salu piedzīvoju
    Krievijas aizpolāra pilsētā Noriļskā.

  • -2
    Kļumpats 21.01.2022, 12:22:07

    Jā, vakar tieši domāju, ka sajūtas ir kā kaut kādā tāda vietā :) Labi vismaz, ka sals nebija kā Jakutskā :)

  • -2
    tery 21.01.2022, 17:38:58

    Nevis kokus, bet koku. Vai gramatikas likumus kāds atcēlis?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: