Tuvākajā laikā notiks ''Nākotnes klases'' pilotprojekta atklāšana, kuras ietvaros tiks demonstrēti klases digitālie mācību rīki, aprīkojums un citas iespējas. ''Nākotnes klase'' izveidota Eiropas Savienības projekta ''Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas'' ietvaros.

''Nākotnes klase'' ir interaktīva, tehnoloģiski labi aprīkota mācību vide ar ērti transformējamām mēbelēm, digitāliem mācību rīkiem un mācību saturu, kas veicina uz radošumu un pozitīvu rezultātu orientētu mācību procesu. Klase veidota tā, lai skolēniem mācību procesā būtu vieglāk koncentrēties un tiktu veicināta savstarpēja sadarbība. Rezultāts panākts ar dažādām kustību rosinošām metodēm, vizuāli patīkamu interjeru. Mācību vielas apguvei paredzēts izmantot tādus rīkus kā interaktīvos projektorus, video un audio sistēmas, planšetdatorus, digitālo mikroskopus, 3D printerus, foto aprīkojumu, dokumentu kameras u.c. Klases tehnoloģiskais aprīkojums paredzēts gan klātienes, gan attālinātam mācību procesam.

Skolotāju un skolēnu vajadzībām atlasītas Latvijā un pasaulē labākās digitālās mācību platformas un rīki, kas integrēti izmantošanai klases vajadzībām sagatavotajā mācību saturā. Mācību saturs izstrādāts saskaņā ar ''Skola 2030'' vadlīnijām.

Ne mazāk svarīgi ir nodrošināt skolēniem vidi, kurā tiek panākta fiziska labsajūta un spēja koncentrēties, tādēļ uzstādīta gaisa kvalitātes monitoringa sistēma.

Neparedzētu iemeslu dēļ ''Nākotnes klasi'', kā iepriekš tika vēstīts 7. oktobrī neatklās, atklāšanas datums tiks precizēts.

Vairāk informācijas iespējams saņemt, sazinoties ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Tehnoloģiju attīstības daļas projektu vadītāju Līgu Ignati, liga.ignate@vatp.lv, 26445101.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: