Sagaidot Latvijas simtgadi, 2018. gadā tika atklāts vērienīgs stipendiju projekts Latvijas vidusskolu absolventiem, kas turpinās arī šogad. Tā ietvaros katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu spožākais absolvents par izciliem sasniegumiem var saņemt stipendiju 500 eiro apmērā.

Šogad Simtgades izcilnieku stipendijas saņems pieci Ventspils skolu absolventi.

Simtgades stipendija tiek piešķirta par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.
Ventspilī apbalvojamo vidū būs Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas audzēkne Marta Stikāne, 2. vidusskolas audzēknis Jegors Makarovs, 3. vidusskolas audzēkne Rebeka Doroņina, 4. vidusskolas audzēkne Elizabete Klēra Bože, 6. vidusskolas audzēknis Rinalds Žagars.

Tāpat seši ventspilnieki saņems Ministru kabineta atzinības rakstus par izciliem un teicamiem sasniegumiem. Tie tiek piešķirti vispārējās vidējās un profesionālās vidējās izglītības programmu skolēniem, kuri vidējās izglītības posmu pabeidz, iegūstot 9 un 10 balles. Šogad atzinības rakstus saņems Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas audzēkņi Eva Šafranska, Betija Briede un Alīna Mihailova, 2. vidusskolas audzēkņi Aļika Prjaņišņikova un Jegors Makarovs, kā arī 4. vidusskolas audzēkne Luīze Driķīte.

Pateicības, tāpat kā Simtgades stipendijas, absolventiem tiks pasniegtas svinīgajos izlaiduma pasākumos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 15.06.2021, 16:55:41

    Atzinības raksti! Tie papīreļi kā padomjlaikos?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: