Gada īsākā nakts daudzviet Latvijā bija tropiska – gaisa temperatūra saglabājās virs +20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Piecos rītā gaisa temperatūra bija no +17,4 grādiem Madonas novērojumu stacijā līdz +22,5 grādiem Ventspils ostā, +23,0 grādiem Zvejniekciemā, +23,4 grādiem Liepājas ostā, +23,5 grādiem Rīgas centrā un +24,0 grādiem Daugavgrīvā.

Debesis pārsvarā skaidras, Austrumlatvijā - daļēji mākoņainas. Nav ievērojamu nokrišņu. Vējš lēni pūš no dienvidiem, dienvidaustrumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +28,7 grādiem Ventspilī līdz +33,0 grādiem Mērsragā. Latvijas lielākajā daļā tika sasniegts jauns 20. jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords, turklāt piecās novērojumu stacijās – Alūksnē, Jēkabpilī, Madonā, Pāvilostā un Rūjienā – pārspēts arī mēneša otrās dekādes rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.jūnijā bija +34..+37 grādi daudzviet Eiropas dienvidu, centrālajā un austrumu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu bija -2 grādi Islandē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: